Σύσκεψη στην Περ. Πελοποννήσου για την ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας

Σύσκεψη στην Περ. Πελοποννήσου για την ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας

Οι προσεγγίσεις ως προς τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας αποτελούν το αποκλειστικό αντικείμενο της καθαρά τεχνοκρατικού χαρακτήρα σύσκεψης η οποία συγκαλείται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ.

Στην εν λόγω σύσκεψη θα προσκληθούν να μετάσχουν φορείς που έχουν τεχνολογικό και περιβαλλοντικό ρόλο, καθώς και οι μελετητές του πιο πάνω έργου.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, επισήμανε ότι “το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας αποτελεί ένα εξόχως σοβαρό ζήτημα και πολύ σύντομα θα μεταβώ στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να γίνει συζήτηση επ’ αυτού.

Προφανώς τα 80.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολλά χρήματα και θα πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό, ώστε να πιάσουν τόπο. Το θέμα αυτό, ούτε μπορεί να αποτελέσει παράγοντα διένεξης, ούτε προφανώς η πόλη να είναι άνω – κάτω για 3 – 4 χρόνια -πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό για την πόλη και την περιοχή”.

Συνεχίζοντας ο Π. Νίκας τόνισε ότι “ανεξάρτητα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι το αρμόδιο όργανο, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά η άποψη των φορέων της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας διότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, έτσι ώστε να επιλεγούν οι πρέπουσες λύσεις και να φθάσουμε στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα που είναι βεβαίως η προστασία της περιοχής.

Εξυπακούεται ότι απόλυτη προστασία δεν είναι δυνατό να υπάρξει από εξάρσεις των καιρικών φαινομένων -βλέπουμε τι έχει συμβεί σε εξαιρετικά προηγμένα τεχνολογικά κράτη τα προηγούμενα χρόνια, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ”.