28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία  το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά με τις παραστάσεις του και ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Σήμερα και αύριο, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, οι LA VERONAL παρουσιάζουν την παράσταση SONOMA. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που συνοδεύει την παράσταση, “φανταστείτε ότι η πραγματικότητα δεν είναι αρκετή, ότι έχετε εξαντλήσει τα σχήματά της, συνθλίβεστε από την ακαμψία της, ασφυκτιάτε μέσα στα στενά περιθώριά της. Ώσπου μία μέρα αναδύεται μέσα σας ένα φως, ένα μουρμουρητό, μια γλώσσα που ακόμα δεν καταλαβαίνετε αλλά που προσπαθεί σκληρά να ακουστεί.

Φανταστείτε ότι σε αυτή τη φωνή προστίθενται άλλες φωνές, άλλοι ήχοι, και ότι μεγαλώνουν έντονα μέχρι να γίνουν κραυγές, ουρλιαχτά, μία δυνατή οχλαγωγία, μία ατελείωτη καταιγίδα. Το Sonoma είναι το μέρος εκείνο όπου ξεκινά η καταιγίδα, όπου τα τύμπανα συνεχίζουν να χτυπούν με μία δύναμη που ταρακουνά τη γη και ανοίγει μια βαθιά ρωγμή στο έδαφος κάτω από τα πόδια μας”.

Από χθες μέχρι και τις 24 Ιουλίου, καθημερινά στο BLACK BOX / ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, εξελίσσονται παραστάσεις με αξιόλογους χορευτές, ενώ συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης καθημερινά στις 9.00 το βράδυ μέχρι τις 23 Ιουλίου.