Αφράλατο: Μια εμπειρία γεύσης που αναδεικνύει στοιχεία του ελληνικού – μεσσηνιακού πολιτισμού

Αφράλατο: Μια εμπειρία γεύσης που αναδεικνύει στοιχεία  του ελληνικού – μεσσηνιακού πολιτισμού

Το ΑΦΡΑΛΑΤΟ, το αρθρώνει σε κρυστάλλους η υπομονή της φύσης και η εξάτμιση του νερού από τον ήλιο.
Είναι ολόλευκο σαν το χιόνι και μαζεύεται χειρωνακτικά καθιστώντας το σε ό,τι πιο αγνό έχει να σου προσφέρει η φύση. 
Σε αυτές τις λέξεις κρύβεται και η φιλοσοφία του εστιατορίου ΑΦΡΑΛΑΤΟ.

Αγνές πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς και υλικά όπως εκείνα που θα διάλεγε μια καλή νοικοκυρά για το σπίτι της μαγειρεύονται με τεχνογνωσία και μεράκι φέρνοντας τη γεύση και τη νοστιμιά της Μεσσηνιακής γης στο πιάτο σας.

Παστό, ξεροσφέλι, λαλάγγια, χωριάτικο λουκάνικο, παξιμάδια λαδιού, καπαρόφυλλα, πάστα ελιάς είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που συνοδεύουν και συνθέτουν ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα.
Συνδυασμένα με προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού και αποσταγμάτων, αλλά και ζεστή φιλοξενία και εξυπηρέτηση φέρνουν την ποιότητα αλλά και τη Μεσογειακή διατροφή στο τραπέζι σας.

Αυτή την εποχή η chef του εστιατορίου Αφράλατου, Έφη Παπαδάκου, εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα καλοκαιρινά προϊόντα της μεσσηνιακής γης  και μας προτείνει αγαπημένες της συνταγές από τον κατάλογο:

– Σαλάτα Iceberg με πεπόνι, παστό, κρέμα κατσικίσιου τυριού, φρέσκα μούρα, βίνεγκρετ ξυδιού, καρύδι και κριτσίνια σφολιάτας.

– Ψητό χταπόδι με ξιδάτη πατατοσαλάτα, καπαρόμηλα και μυρωδικά

– Σιγομαγειρεμένα χοιρινά παιδάκια σε χειροποίητη σάλτσα BBQ, συνοδεύονται από σπαστή, ψητή πατάτα με αρωματικό βούτυρο και κατίκι.

– Χωριάτικες μακαρούνες με σιγομαγει-ρεμένο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο, σάλτσα μανιταριών και κρέμα μπεσαμελ. 

Τα cocktails του Μιχάλη Σαραντόπουλου και η ζεστή φιλοξενία της Μαρίνας ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το γευστικό μας ταξίδι.


Tηλ. 2721 021005, Μιαούλη 30, Καλαμάτα