Με 33 ποδοσφαιριστές αναχωρεί η Καλαμάτα σήμερα για το Καρπενήσι

Με 33 ποδοσφαιριστές αναχωρεί η Καλαμάτα σήμερα για το Καρπενήσι

Με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο εσωτερικό δίτερμα του Σαββάτου (φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Άριος και έληξε ισόπαλο 0-0), εξαιρουμένου του Φελίπε ο οποίος «κόπηκε» και με την προσθήκη των τραυματιών Κωνσταντινόπουλου, Μοζέρ, έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει νωρίς σήμερα το πρωί η ομάδα της Καλαμάτας για το Καρπενήσι.

Συνολικά, δηλαδή, ο προπονητής Σάκης Τσιώλης θα έχει στη διάθεσή του κατά το βασικό διάστημα της προετοιμασίας στην Ευρυτανία και το αθλητικό κέντρο Μοντάνα, τους παρακάτω 33 ποδοσφαιριστές: Μέντες, Λαδά, Ταΐρη, Αναστασόπουλο, Μπέριο, Παπατόλιο, Μαβινγκά, Γκότση, Δρούγα, Γιαννόπουλο, Τάτο, Ρόβα, Πασά, Αρναρέλη, Βασιλόγιαννη, Μπενίτες, Τριανταφυλλάκη, Μούζος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Γκρόζντανιτς (ο νεαρός Κροάτης αμυντικός που αναμένεται να αποκτηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης), Κόκορη, Ασαμόα, Πολίτη, Ματέους, Μουζάκη, Μπόρχες, Λούκαστιτς, Τσιγαρίδη, Αντεμάι και Ντελλής.

Την αποστολή θα συνοδέψει ο γενικός αρχηγός, Τάσος Χατζηαγγελής και φυσικά οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Τσιώλη στο τεχνικό τιμ, ήτοι Τάκης Δρούγας, Γιώργος Πολυμενέας, Κώστας Αθανασόπουλος, καθώς και ο Ρόμπσον Ντος Σαντος, ο προπονητής τερματοφυλάκων που αντικαθιστά τον Εμπέντε, ο οποίος ταλαιπωρείται από κορωνοϊό. Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών θα βρίσκονται ακόμη ο Κώστας Διαμαντόπουλος και οι Νίκος Αναγνωστόπουλος, Πέτρος Ζέρβας, που συνιστούν το ιατρικό επιτελείο.

Η ομάδα της Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει 2 εβδομάδες προετοιμασίας σε συνθήκες υψομέτρου και θα επιστρέψει στις 17/8, έχοντας δώσει τουλάχιστον τρία φιλικά παιχνίδια (στις 6, 8 και 10 του μήνα, με αντιπάλους την κυπριακή Ομόνοια Αραδίππου, τον Αιολικό και τη Β’ ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς).

Σάκης Τσιώλης: Συνδυαστικό επιθετικό ποδόσφαιρο και αμυντική συνοχή
Μετά το εσωτερικό δίτερμα στο γήπεδο του Άριος και πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι, ο Σάκης Τσιώλης, σε δηλώσεις του έκανε μια πρώτη αποτίμηση της πρώτης αγωνιστικής εβδομάδας και αναφέρθηκε στις τακτικές και στους στόχους της προετοιμασίας:

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι τα παιδιά από την πρώτη ημέρα, όπως και στο δίτερμα του Σαββάτου, ξεχειλίζουν από πάθος, διάθεση και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο ώστε να δουλέψουμε όπως θέλουμε και να κτίσουμε την ομάδα που χρειάζεται η Καλαμάτα.

Δεν θα αναφερθώ σε ατομικά χαρακτηριστικά, αυτό που έχει σημασία είναι ότι αξιολογήσαμε τους παίκτες που έχουμε, βρήκαμε 2-3 συστήματα που πρέπει να δουλέψουμε όλο αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι θα έχουμε αυτές τις εναλλακτικές του συστήματος, που είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Το θέμα είναι ότι αυτό που έχουμε αξιολογήσει και πάμε, τα παιδιά μπορούν να το υποστηρίξουν.

Το σύστημα δεν είναι μόνο στην πράξη, έχουμε πολλή θεωρία όσον αφορά πώς στηρίζεται ένα σύστημα, ποια είναι η συνοχή του, ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν, όμως όπως είπα και πριν, μπορούμε να στηρίξουμε τα συστήματα, γιατί οι παίκτες παίζουν σχεδόν στις θέσεις τους, αξιολογημένοι δηλαδή, ανάλογα με τα στοιχεία και τα προσόντα τους.

Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η διοίκηση και ο πρόεδρος κυρίως, ο κ. Πρασσάς, έχει εξυπηρετήσει την ομάδα όσον αφορά στο να κλείσουμε ένα καταπληκτικό αθλητικό κέντρο, όπως είναι το Μοντάνα, σε ένα φοβερό περιβάλλον, που πιστεύω ότι εκεί θα γίνουμε περισσότερο ομάδα, όπως είπα και στο τέλος του αγώνα στα παιδιά, όλοι είμαστε τιμ, να έχουμε ένα καλό τιμ, όλοι μια παρέα».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα θα έχει επιθετικό χαρακτήρα ο κ. Τσιώλης απάντησε:

«Θέλεις δε θέλεις με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παίκτες και η επένδυση που έγινε, φυσικά θα υπάρχει επιθετική ομάδα. Εμείς θέλουμε ένα συνδυαστικό στυλ, να παίζουμε γρήγορα συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να παίζουμε επιθετικά όπως πρέπει και να χουμε βέβαια πολύ καλή συνοχή όταν χάνεται η μπάλα. Αυτά τα τρία σημεία που ένας προπονητής και μια ομάδα πρέπει να κτίσει και πάνω εκεί θα δουλέψουμε».

«Με 30 ποδοσφαιριστές υπάρχουν 2 και 3 παίκτες σε κάθε θέση, τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας προπονητής…», όμως «πάντα ένας καλός παίκτης χωράει σε μια ομάδα» απάντησε ο κ. Τσιώλης στην ερώτηση για το αν προβλέπονται άλλες μετεγγραφές.
Χ.Ε.