Αρχίζει αύριο το Πανελλήνιο βαθμολογούμενο όπεν Πρωταθλήματος τένις Ανδρών

Αρχίζει αύριο το Πανελλήνιο βαθμολογούμενο όπεν Πρωταθλήματος τένις Ανδρών

Όλα είναι έτοιμα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας για τη διοργάνωση του βαθμολογούμενου ανοικτού Πανελλήνιου πρωταθλήματος τένις της ΕΦΟΑ που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Τέντας από αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 22 τενίστες θα αγωνιστούν διεκδικώντας τους τίτλους στο μονό και στα διπλά, αλλά και τα συνοδευτικά χρηματικά έπαθλα που προβλέπονται για τους νικητές. Ξεχωρίζουν οι συμμετοχής του πολλάκις πρωταθλητή του Ορφέα Λάρισας Χρήστου Κεϊσίδη και του Φάνη Κοντόπουλο (Ζευς Κορίνθου), ενώ τον ΟΑ Καλαμάτας θα εκπροσωπήσουν αγωνιστικά ο προπονητής του Παναγιώτης Καλογερόπουλος και ο Νίκος Πουλακίδας.

Οι αγώνες θα διεξάγονται καθημερινά στα τρία σκληρής επιφάνειας (hard court) γήπεδα της Τέντας, με σταθερή ώρα έναρξης τις 6 μ.μ., ενώ η αυλαία της σημαντικής αυτής συνάντησης θα πέσει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με τους τελικούς.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες του 4ημέρου, με τη βεβαιότητα ότι οι αγωνιζόμενοι θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις!

Χθες το βράδυ στην έδρα του ΟΑΚ στον Κορδία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος Γιώργος Μακρής τόνισε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους φιλάθλους όχι μόνο από την Καλαμάτα και ευρύτερα τη Μεσσηνία, αλλά και απ’ όλη την Πελοπόννησο να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου τένις, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημασία της διοργάνωσης στην καθιέρωση της πόλης μας σε σημαντικό αθλοτουριστικό προορισμό.
Ο ίδιος τόνισε ότι η παρούσα διοίκηση του Ομίλου Αντισφαίρισης χτίζει πάνω στο έργο του προηγούμενου ΔΣ, με ενέργειες του οποίου ανακατασκευάστηκαν τα 3 γήπεδα της Τέντας, αντικαταστάθηκε η περίφραξη στις εγκαταστάσεις του Κορδία και τοποθετήθηκαν νέα φώτα λεντ στους πυλώνες ηλεκτροφωτισμού.
Σκοπός είναι ο εκσυγχρονισμός και η περαιτέρω αναβάθμιση των τενιστικών υποδομών, ώστε να ακολουθήσουν στο μέλλον ανάλογες και ακόμα σημαντικότερες διοργανώσεις, ακόμη και διεθνούς επιπέδου.
Ο κ. Μακρής ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους μαθητές του Ομίλου, στη συνεισφορά των οποίων στηρίζεται ως αυτοχρηματοδοτούμενος σύλλογος ο ΟΑΚ. Ακόμη ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας (και προσωπικά τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και αντίστοιχα τον πρόεδρο,  Βαγγέλη Ξυγκώρο,) για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, αλλά και για τη διαχρονική στήριξή τους στον ΟΑΚ.

Το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις», Παντελή Δρούγας, αναφέροντας ότι ο Δήμος στηρίζει ηθικά και υλικά το δύσκολο έργο του ΟΑΚ, εκφράζοντας και ο ίδιος την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κορυφαίες διοργανώσεις,.
«Στηρίζουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και ποντάρουμε σε αυτούς τους τομείς για να έρθει ο κόσμος να γνωρίσει την πόλη μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Γιώργος Καπερώνης εξέφρασε τη χαρά του και έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του ΟΑΚ, διαβεβαιώνοντας ότι το Επιμελητήριο στηρίζει με θέρμη όλες τις διοργανώσεις που φέρνουν κόσμο στην περιοχή μας, ενώ ευχήθηκε αθλητές και θεατές να ευχαριστηθούν τους αγώνες.

Ο Βαγγέλης Σαραντόπουλος, ιδιοκτήτη του γνωστού Τίκλα cuzina & wine bar στην Καρδαμύλη έκανε λόγο για «τρομερή παρέα και οικογένεια» στον ΟΑΚ, οπότε το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται και φυσικά αυτό το πρωτάθλημα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν μιμητές.

Ο Πάνος Σταυριανέας, εκ των προπονητών του ΟΑΚ, έδωσε τις «τεχνικές» λεπτομέρειες του πανελλήνιου πρωταθλήματος τένις της Καλαμάτας, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι καλύτεροι αθλητές από την Πελοπόννησο.

Αναλύοντας τα έπαθλα των νικητών συνολικού ύψους 2.050 ευρώ ανέφερε ότι ο μεγάλος νικητής θα εισπράξει 800 ευρώ, ο φιναλίστ 400, ενώ από 200 θα πάρουν οι τενίστες που θα φτάσουν έως τα ημιτελικά. Οι πρωταθλητές στο διπλό θα μοιραστούν 300 ευρώ, ενώ 150 θα πάρει το ζευγάρι που θα καταλάβει τη 2η θέση. Και ο Πάνος Σταυριανέας κάλεσε τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους συναρπαστικούς αγώνες που θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο.
Χ.Ε.