Προβληματισμός για το αυξημένο ενεργειακό κόστος στο Δήμο Καλαμάτας

Προβληματισμός για το αυξημένο ενεργειακό κόστος στο Δήμο Καλαμάτας

Η εξίσωση δε βγαίνει με τίποτα χωρίς στήριξη από την κυβέρνηση

Αν δεν υπάρξει ενίσχυση από την Πολιτεία προς τους Δήμους και κυρίως προς τις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης σε όλη τη χώρα, στο τέλος θα αναγκαστούμε να κόβουμε έργα για να πληρώνουμε την ενέργεια, τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την πίεση που ήδη υπάρχει στα οικονομικά των ΟΤΑ λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Θα πρέπει να υπάρξει μια αναφορά και στην αυξημένη πίεση που υπάρχει λόγω της ενεργειακής και, κατ’ επέκταση, οικονομικής κρίσης. Να γνωρίζετε ότι ήδη το κόστος είναι υψηλό, οι δαπάνες για την ενέργεια δε μας αφήνουν πολλά περιθώρια.

Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους Δήμους και με την κατεύθυνση που έχει υπάρξει από την ΚΕΔΕ. Δεν υπάρχει καμία ενίσχυση για τις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης. Στο τέλος θα κόβουμε έργα διαρκώς για να πληρώνουμε την ενέργεια».

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, για έναν χειμώνα χωρίς ύδρευση και αποχέτευση, με δρόμους σκοτεινούς και σχολεία στο ψύχος, προειδοποίησαν τα μέλη, ζητώντας στήριξη για τη συνεχόμενη αύξηση του ενεργειακού κόστους.

«Χωρίς νέα στήριξη δε βγαίνει με τίποτα η νέα χρονιά για Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. «Οι ΔΕΥΑ της χώρας έχουν πλέον πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ», τονίζει. «Ξεκάθαρα, δε βγαίνει η εξίσωση με τίποτα, ούτε στους Δήμους ούτε στις ΔΕΥΑ, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχτεί ουσιωδώς αφού οι περισσότερες παροχές τους είναι πάνω από 35kVA και, συνεπώς, είναι εκτός επιδοτήσεων ενέργειας. Και δυστυχώς, από τις μέχρι τώρα συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τους αρμοδίους, δεν είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει κατανοητό το οικονομικό κενό που αντιμετωπίζουμε».