Μεταφορά μαθητών: Θα αντιμετωπιστούν τα μικρής κλίμακας προβλήματα

Μεταφορά μαθητών: Θα αντιμετωπιστούν τα μικρής κλίμακας προβλήματα

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας

Αυτή την εβδομάδα θα εισαχθεί για συζήτηση και έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής για την κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, έχουν ανοιχθεί οι οικονομικές προσφορές και αυτές τις μέρες συντάσσεται το πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού, προκειμένου να κατατεθεί στην Οικονομική Επιτροπή, να συζητηθεί αυτή την εβδομάδα και να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων με τους μειοδότες.

Διαγωνισμός
Ο διαγωνισμός για τη Μεσσηνία είναι προϋπολογισμού 4.390.092,75 ευρώ και σύμφωνα με αυτόν, τα δρομολόγια για τα λεωφορεία είναι ομαδοποιημένα και συγκεκριμένα:

-Η μία ομάδα αφορά στα δρομολόγια του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Δυτικής Μάνης και τα διαδημοτικά της Μάνης, με προϋπολογισμό 1.075.843,62 ευρώ

-Η δεύτερη ομάδα αφορά στα δρομολόγια των Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας, με προϋπολογισμό 320.471,24 ευρώ

-Η τρίτη ομάδα για τα λεωφορεία αφορά στα δρομολόγια για τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος, με προϋπολογισμό 750.657,67 ευρώ.

Για τα ταξί τα δρομολόγια που έχουν προκηρυχθεί είναι μεμονωμένα, προϋπολογισμού 2.243.120,22 ευρώ.

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Περιφέρεια αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη την Πέμπτη. Κι όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, διαπιστώθηκε ότι σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο ζήτημα και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες είναι σε εξαιρετικά καλή πορεία, ωστόσο -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- «υπάρχουν κάποια, μικρής κλίμακας, προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν οπωσδήποτε μέσα στο Σεπτέμβριο, καθώς κατά βάση συνδέονται με την οριστικοποίηση του αριθμού των φοιτούντων μαθητών, καθώς και τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων».

Λύσεις για Θουρία – Πολιανή
Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, «ιδιαίτερα όσον αφορά σε θέματα στη Μεσσηνία, όπως η εξυπηρέτηση των μαθητών στον άξονα από Θουρία μέχρι Πολιανή, θα υπάρξει συζήτηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση -όπως και σε οποιοδήποτε θέμα παρουσιαστεί σε όλη την έκταση της Περιφέρειας».

Ακολούθησε η σύγκληση της Ομάδας Διοίκησης Έργου για το συντονισμό και την παρακολούθηση της μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ θα ακολουθήσει μία ακόμα μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες για να εξετάσει προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «η Περιφέρεια, όπως κάναμε μέχρι τώρα, θα στηρίξει την εκπαίδευση σε θέματα που προάγουν το εκπαιδευτικό έργο, μέσα από την προβολή δραστηριοτήτων των μαθητών, την οικονομική στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα την απολύτως θετική παρουσία της Περιφέρειας σε κάθε ζήτημα που έχει σχέση με την καλύτερη δυνατή εικόνα των υποδομών, των σχολείων».

Επίσης, ζήτησε να υπάρξει προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών «στα θέματα λειτουργικών δαπανών οι οποίες καλύπτονται από πιστώσεις της Περιφέρειας -τις οποίες, όμως, λόγω του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου δεν έχει δυνατότητα να ελέγξει».

Της Βίκυς Βετουλάκη