Με ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη για το μέλλον του κόμματος κόβει την πίτα του σήμερα το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καλαμάτα

Με ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη για το μέλλον του κόμματος κόβει την πίτα του σήμερα το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Καλαμάτα

Στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ»
 
 
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται σήμερα στην Καλαμάτα προκειμένου να παραβρεθεί στην κοπή της Βασιλόπιτας του ΚΙΝ.ΑΛ. στις 6.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο REX.
Βεβαίως, μαζί με τα…εορταστικά θα μιλήσει για την κρίσιμη εκλογική χρονιά, όπως είναι το 2019, περιγράφοντας παράλληλα και τον τρόπο που θα πορευτεί το κόμμα του το επόμενο διάστημα. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μια και μέχρι σήμερα το μόνο που ακούμε από έναν χώρο που θέλει να ονομάζεται Κεντροαριστερά είναι μια οργανωμένη προσπάθεια πολιτικής πόλωσης.
Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν κάνει πλέον πολιτική. Κάνει “πόλεμο” όπως λέει η ανερμάτιστη πρόεδρός του. Δεν μιλάει για τα προβλήματα στης χώρας, αλλά για αρνητικές ιδιότητες που αποδίδει στους κυβερνητικούς. Δεν έχει επιχειρήματα, λόγο, αλλά συνοικιακούς χαρακτηρισμούς. Δεν έχει πολιτικό λόγο, αλλά ρητορεία γηπέδων και καταγωγίων.  
Ας θυμηθούμε μόνο την προχθεσινή της ομιλία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «αποδειχτήκατε ο πιο ακατάλληλος -και φοβάμαι επικίνδυνος- για το εθνικό συμφέρον. Δώσατε αυτό που κανένας πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν παραχώρησε».
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, δήλωσε ότι κανείς δεν θα ξεχάσει «τις σοβαρές καταγγελίες περί χρηματισμού της κυβέρνησης σας από ξένα κέντρα, από τον ίδιο τον συνεταίρο σας».
 «Ο απόλυτος εξευτελισμός με ευθύνη σας κ. Τσίπρα», είπε και κλιμάκωσε την επίθεσή της λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δημιουργεί συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας προκειμένου να μείνει «λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία» και ισχυριζόμενη ότι «όλα αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί… Ο κ. Τσίπρας από πολιτικός χορηγός της δεξιάς, γίνεται πια και χορηγός της Χρυσής Αυγής».
«Προσπαθείτε τώρα να παραστήσετε τον προοδευτικό και μας κηρύξατε πόλεμο», δήλωσε επίσης για να κορυφώσει την επίθεσή της σημειώνοντας ότι «κανένας τυχοδιώκτης δεν θα λεηλατήσει τη δημοκρατική παράταξη που έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά…».
Α.Π.