Με αγιασμό και φιλικό παιχνίδι έγιναν τα εγκαίνια στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ΓΣ

Με αγιασμό και φιλικό παιχνίδι έγιναν τα εγκαίνια στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ΓΣ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του ανακαινισμένου αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Μεσσηνιακού, όπου έχει τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό όχι μόνο για το χώρο, αλλά «για το καλό» της νέας σαιζόν για την «οικοδέσποινα» ομάδα των «πρασίνων», τον Πανθουριακό και τον Αίαντα, που έχουν ξεκινήσει από φέτος μια πρωτοποριακή για τοπικά δεδομένα συνεργασία, τις ακαδημίες τους, αλλά και τα τμήμα βόλεϊ και στίβου του ΜΓΣ, τα οποία επίσης παραβρέθηκαν στα εγκαίνια.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες με τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού, Τάκη Στασινόπουλο, να κάνει ιστορική αναφορά στο γήπεδο και να ευχαριστεί όσους βοήθησαν στο έργο της ανακατασκευής του χλοοτάπητα και τις εργασίες που θα ακολουθήσουν.

Στη διαχρονική παρουσία και προσφορά του ΜΓΣ εδώ και 134 χρόνια αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ ο κύκλος των παρεμβάσεων έκλεισε με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτή που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων.

Μάλιστα ο κ. Νίκας υπέδειξε τον παραβρισκόμενο Γιάννη Μαντζούνη, θεματικό αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού, ως τον άνθρωπο-κλειδί για την εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων.


Στα εγκαίνια έδωσαν ακόμη το «παρών» οι βουλευτές Μεσσηνίας Μαντάς και Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Καπέλιος και Καλογεροπούλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Εκτός από τον τελετουργικό τρόπο τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου του Μεσσηνιακού έγιναν και με …ουσιαστικό τρόπο, καθώς ακολούθησε φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους παλαίμαχους του ιστορικού συλλόγου και την ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.