Ξεκινά, επιτέλους, η κατασκευή του Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα

Ξεκινά, επιτέλους, η κατασκευή του Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα

Βασίλης Καπέλιος: «Ένα έργο που μας ταλαιπώρησε, αλλά το σώσαμε»

Ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο που χρόνια τώρα είχε παραπεμφθεί στις καλένδες, ξεκινά, επιτέλους, να εκτελείται και ευχή είναι αυτή τη φορά να πάνε όλα καλά και να ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για την κατασκευή του δρόμου Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα, προϋπολογισμού 3.545.000 ευρώ.

Η σύμβαση με το νέο πλέον ανάδοχο υπογράφηκε και είναι ύψους 1.983.369,78 ευρώ.

Αποχωρούσαν οι εργολάβοι

Χρόνια τώρα το συγκεκριμένο οδικό έργο είχε γίνει χειρότερο από «γεφύρι της Άρτας», καθώς όλες οι προσπάθειες για βελτίωση και συντήρησή του είχαν πέσει στο κενό.

Πέρυσι είχαν γίνει οι τελευταίες προσπάθειες για ανάθεση, με τους εργολάβους να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον και τον τελευταίο να κηρύσσεται έκπτωτος.

Το έργο είχε λάβει έγκριση για δημοπράτηση από το 2017 και η δημοπρασία έγινε τον Αύγουστο του 2018. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ» με έκπτωση 57,75%.

Το 2019 το Ελεγκτικό Συνέδριο απάντησε ότι δεν υπάρχει κώλυμα για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, η οποία κοινοποιήθηκε στην ανάδοχο το Μάρτιο του 2021 και της ζητήθηκε να υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Τον Απρίλιο του 2021, όμως, η προσωρινή ανάδοχος ενημέρωσε ότι η οικονομική προσφορά για το έργο έχει λήξει από το Δεκέμβριο του 2018 και δεν επιθυμεί την ανανέωσή της λόγω της αλλαγής των οικονομικών δεδομένων σε σχέση με όσα ίσχυαν κατά την ημέρα υποβολής της.

Ανέλαβε η «ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ»

Τον ίδιο μήνα κλήθηκαν οι υπόλοιποι κατά σειρά μειοδοσίας οικονομικοί φορείς να κάνουν γνωστό εάν δέχονται να παραταθεί ο χρόνος ισχύος των προσφορών τους.

Δέχτηκαν πέντε εταιρείες και τον Ιούνιο του 2021 ενημερώθηκε η εταιρεία «ΤΑΛΩΣ Α.Τ.Ε.» ότι αναδείχθηκε ως νέα μειοδότρια.

Τελικά, τον Οκτώβριο του 2021 η εταιρεία δεν αποδέχτηκε την υπογραφή της σύμβασης και το έργο έμεινε για άλλη μια φορά «ξεκρέμαστο».

Τώρα τον Αύγουστο υπογράφηκε νέα σύμβαση με την εταιρεία «ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ». Όπως σημείωσε ερωτώμενος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, το έργο επιτέλους ξεκόλλησε και συμβασιοποιήθηκε. «Μας ταλαιπώρησε χρόνια, αλλά έστω και τώρα καταφέραμε να το σώσουμε και να γίνει. Σύντομα ξεκινούν και οι εργασίες», κατέληξε ο κ. Καπέλιος.

Της Βίκυς Βετουλάκη