Προσεισμικός έλεγχος και μελέτες πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

Προσεισμικός έλεγχος και μελέτες πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας

H πρώτη «ακτινογραφία» των σχολικών κτηρίων

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τη λειτουργία ενός κτηρίου και ειδικά σχολείου, είναι το κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές τόσο σε περίπτωση σεισμού όσο και σε περίπτωση φωτιάς.

Το «Θάρρος», μερικά μόλις 24ωρα από το πρώτο κουδούνι, μίλησε με το δήμαρχο Καλαμάτας για τα δύο παραπάνω ζητήματα, με τον Θανάση Βασιλόπουλο να είναι καθησυχαστικός, αφού οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προβεί και συνεχίζουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ως Δημοτική Αρχή προφανώς αντιμετωπίζουμε και παρακολουθούμε στενά τα θέματα των φυσικών καταστροφών, γι’ αυτό φροντίζουμε να δημιουργούμε συνθήκες ασφαλέστερες επιλέγοντας το δρόμο της πρόληψης.

Έτσι συνεχίζουμε τη συντήρηση αλλά και την άρση επικινδυνότητας των σχολικών μας συγκροτημάτων και των δημοτικών κτηρίων μέσα από τις εργολαβίες και τα συνεργεία αυτεπιστασίας του Δήμου.

Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες πυροπροστασίας των σχολείων και έχουν κατατεθεί, έχει ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος, που γίνεται σε συνεργασία το ΤΕΕ Πελοποννήσου, όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου και συνεχίζουμε, έχουν μείνει μόνο λίγα δημοτικά καταστήματα, και περιμένουμε να γίνει η βαθμονόμηση που απαιτείται, προκειμένου να προχωρήσουμε στο δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο».
Π.Μπ.