Βρέθηκε άρρωστο και καταπονημένο φλαμίνγκο

Βρέθηκε άρρωστο  και καταπονημένο φλαμίνγκο

Τη φροντίδα και την κτηνιατρική περίθαλψη από το ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ δέχεται πλέον το φλαμίνγκο (Phoenicopterus roseus) που εντοπίσθηκε τις προηγούμενες μέρες σε παραλία κοντά στην Κορώνη.

Αρχικά, είχε δυνάμεις και απομακρυνόταν από τον κόσμο, όμως προχθές εντοπίσθηκε από συνεργάτιδα του Κέντρου στις εκβολές ενός μικρού ποταμού εντελώς αποδυναμωμένο και ανήμπορο να σταθεί όρθιο στα πόδια του.

Όπως ενημέρωσε σε ανάρτησή του το Κέντρο, «πρόκειται για νεαρό ζώο και υποφέρει από οξεία βακτηριακή λοίμωξη και αφυδάτωση. Βρίσκεται σε κακή θρεπτική κατάσταση και η ζωή του διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Θα λάβει την κατάλληλη αγωγή και ελπίζουμε να σωθεί. Αυτή την εποχή τα φλαμίνγκο και τα υπόλοιπα μεταναστευτικά πουλιά διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν από το βόρειο στο νότιο ημισφαίριο.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε φοινικόπτερο, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το φλαμίνγκο, δίπλα σε νερό μην το πλησιάσετε. Κρατήστε παιδιά και κατοικίδια σε μία απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων και προσπαθήστε να μειώσετε τους δυνατούς θορύβους κοντά στο πουλί.

Μόνον εάν δεν μπορεί να πετάξει θα πρέπει να το προσεγγίσετε. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρείτε ένα ευρύχωρο χαρτόκουτο που να το χωράει άνετα καθιστό, να κλείσετε καλά το κουτί και να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής».
Β.Β.