Δ.Σ. Τριφυλίας: Σφοδρή σύγκρουση Λεβεντάκη με Δριμή

Δ.Σ. Τριφυλίας: Σφοδρή σύγκρουση Λεβεντάκη με Δριμή

Αποχώρησε ο δήμαρχος, για απαξίωση του συμβουλίου μίλησε ο Κουκούμης

Σφοδρή σύγκρουση, με χαρακτηρισμούς και αποχώρηση του δημάρχου Τριφυλίας, σημειώθηκε, προ ημερήσιας διάταξης, στην 35η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, μεταξύ του Γεωργίου Λεβεντάκη, και του επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, Δημήτρη Δριμή.

Ύστερα από την «κόντρα» του κ. Λεβεντάκη με τον Γιάννη Μερκούρη, το λόγο έλαβε ο κ. Δριμής, ο οποίος σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να απαξιώνει επαγγέλματα – και δεν είναι θέμα του Μερκούρη του Γιάννη, αλλά του καθενός. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε απαξιωτικά για συναδέλφους και επαγγέλματα και επαγγελματίες».

Απεθυνόμενος στον κ. Λεβεντάκη, ο κ. Δριμής είπε: «Αρκετά με την αυτοδιαφήμιση του μεγάλου δωρητή. Οι δωρεές γίνονται θεσμικά. Αν έχετε να δωρίσετε κάτι, θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ή από την Οικονομική Επιτροπή. Αν εσείς, ως ιδιώτης, κάνετε δωρεά, δικιά σας δουλειά, δε μας ενδιαφέρει, είναι δικό σας θέμα. Εάν, όμως, αφορά δωρεά προς το Δήμο υπάρχουν τα αρμόδια όργανα. Ακόμη και τα κρατικά λεφτά τα αποδίδουν το συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι “εγώ κάνω δωρεές στο Δήμο”. Επειδή το λέει. Ή, εν πάση περιπτώσει, αν τις κάνει, να το κάνει σιωπηλά. Εάν θέλει να το κάνει δημόσια και θεσμικά, προβλέπεται διαδικασία συγκεκριμένη».

Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε: «Εγώ θα το λέω και θα το ξαναλέω. Γιατί έχω κάνει, και όχι μόνο αυτό, και άλλα, και τα ξέρει ο κόσμος και η κοινωνία. Όταν κάνεις κάτι και προσφέρεις στον τόπο σου, στο συνάνθρωπο και τα λοιπά, το λες. Όταν δεν προσφέρεις και τους τα παίρνεις κρυφά, δεν το λες. Καταλάβατε; Και δεν πρέπει να μιλάτε εσείς για τέτοια θέματα, ειδικά εσείς κ. Δριμή», με τον κ. Δριμή να απαντά: «Είστε ο πολιτικός απατεώνας της περιοχής και θα φύγετε έτσι. Έτσι θα φύγετε».

Τότες ο κ. Λεβεντάκης είπε: «Μιλάς; Απατεώνα, εσύ εμένα; Εσύ, εμένα απατεώνα;» με τον κ. Δριμή να του λέει: «Είστε ο τύπος με τα μηδέν λεφτά και χαρίζει. Ποιος είσαι πού χαρίζεις; Με μηδέν. Με κατασχεμένα χρήματα; Πού τα βρίσκετε, κύριε δήμαρχε;». Ο κ. Λεβεντάκης ανταπάντησε: «Δεν ντρέπεσαι;». Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, ανέφερε: «Κύριε δήμαρχε, πίστευα πως σήμερα θα ’ρθείτε με μια άλλη διάθεση και για ένα άλλο επίπεδο συζήτησης εδώ πέρα», με τον κ. Λεβεντάκη να τον διακόπτει λέγοντας: «Σαράντο, τι σου φταίει το επίπεδο, τι σας φταίει το επίπεδο; Σας φάγανε οι τυπικότητες και το κυριλίκι…».

Ύστερα από εντάσεις ο κ. Λεβεντάκης αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης, με τον κ. Κουκούμη να μιλά για απαξίωση του συμβουλίου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου