Χριστούγεννα στην Καλαμάτα: 144.000 ευρώ για λαμπιόνια, γιρλάντες και… πυροτεχνήματα

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα: 144.000 ευρώ για λαμπιόνια, γιρλάντες και… πυροτεχνήματα

Μπορεί η οικονομική δυσπραγία να πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά και στην Καλαμάτα, η ενέργεια να αποτελεί κύρια συζήτηση στα περισσότερα σπίτια, το κόστος λειτουργίας στο Δήμο Καλαμάτας και στη ΔΕΥΑΚ να έχει… ανέβει στα ύψη, αλλά όλα τα παραπάνω δε φαίνεται να χαλάνε την εορταστική ατμόσφαιρα την οποία θέλει να μας προσφέρει η Δημοτική Αρχή.

Ίσως να θεωρεί ότι με λαμπιόνια, γιρλάντες και πυροτεχνήματα θα φτιάξει την ψυχολογία των πολιτών, αλλά και θα βοηθήσει να κινηθεί η αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, με μια κίνηση υψηλού οικονομικού κόστους, για την περίοδο που διανύουμε, ο Δήμος Καλαμάτας επιλέγει να επενδύσει στην εορταστική ατμόσφαιρα υποδοχής του νέου χρόνου. Το συνολικό κόστος της προμήθειας εορταστικού στολισμού μαζί με τις υπηρεσίες διαφήμισής του φτάνει στο ύψος των 144.000 ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις συμβάσεις.

Ο Δήμος Καλαμάτας προβάλλει ότι σκοπός των εκδηλώσεων είναι η δημιουργία εορταστικού κλίματος τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και έχει τον τίτλο: «Εξειδίκευση πιστώσεων για την κάλυψη των δαπανών εορταστικού στολισμού και εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που θα υλοποιηθούν από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση “Φαρις”» και αναμένεται να προκαλέσει πολλή και… ζωηρή συζήτηση.

Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, «με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση “Φάρις”, θέλοντας να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα, θα προχωρήσουν στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και των Κοινοτήτων, ενώ θα διοργανώσουν και μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, οι συνολικές δαπάνες (προμήθειες υλικών και παροχή υπηρεσιών) προετοιμασίας και εκτέλεσης των εικαστικών παρεμβάσεων και της διοργάνωσης εκδηλώσεων προϋπολογίζονται ότι θα ανέλθουν έως του ποσού των 134.855,20 ευρώ και θα καλυφθούν από τον υποκωδικό Κ.Α. 00.6443.10 “Απευθείας

αναθέσεις υπηρεσιών σε Νομικά Πρόσωπα. του Δήμου” του κωδικού Κ.Α. 00.6443 “Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών”, του δημοτικού προϋπολογισμού 2022.

Επίσης, θα υπάρξει επικοινωνιακή καμπάνια σε ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες) των σημαντικών γεγονότων της εορταστικής περιόδου. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται να ανατεθούν υπηρεσίες προβολής- διαφήμισης σε έναν ανάδοχο (διαφημιστικό γραφείο), ο οποίος θα πρέπει να αναπτύξει συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς και έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες και ιστοσελίδες), προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση ή/και σε κάθε επιμέρους ΜΜΕ ξεχωριστά.

Το προβλεπόμενο, εκτιμώμενο κόστος θα ανέλθει έως του ποσού των 10.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα βαρύνει υποκωδικό του Κ.Α. 00.6443 και συγκεκριμένα τον ΚΑ 00.6443.06 “Προβολή, διαφήμιση», του δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022″».
Α.Π.