Τα λαμπιόνια και οι γιρλάντες θα φέρουν επισκέπτες στην Καλαμάτα

Τα λαμπιόνια και οι γιρλάντες  θα φέρουν επισκέπτες στην Καλαμάτα

Παρά τις αντιδράσεις για το κόστος του εορταστικού στολισμού, η δημοτική αρχή επιμένει

Την αντίδραση των επικεφαλής των μειοψηφιών μείζονος και πρώτης ελάσσονος, Βασίλη Κοσμόπουλου και Βασίλη Τζαμουράνη, προκάλεσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας το θέμα των εκδηλώσεων εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα δύο μέλη της επιτροπής αποδόμησαν τη λογική της Δημοτικής Αρχής ότι όλα γίνονται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και αγοράς.

Ειδικότερα, ο κ. Κοσμόπουλος σημείωσε ότι δεδομένης της πολύ δύσκολης οικονομικής και ενεργειακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται και οι πολίτες της Καλαμάτας, θα περίμενε μια σειρά εκδηλώσεων με τα μισά χρήματα απ’ όσα έχουν προϋπολογιστεί (σ.σ. 144.000 ευρώ περίπου). Σχολίασε, δε, ότι πέραν του κόστους οι εκδηλώσεις είναι και ενεργοβόρες, σε μια εποχή που η κρίση έχει χτυπήσει και τους Δήμους της χώρας, ενώ καυτηρίασε το ότι θα γίνει ανάθεση εργασιών χωρίς κάποιον υποτυπώδη διαγωνισμό.

Το ίδιο επικριτικός ήταν και ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ενώ η Δημοτική Αρχή προχωρά συνεχώς σε τροποποιήσεις του προϋπολογισμού λόγω του αυξημένου κόστους στην ενέργεια, σπαταλά χρήματα για “άρτον και θεάματα”, τη στιγμή που η πόλη χρειάζεται φωτισμό και ένα πνεύμα οικονομίας στην πολιτική της δράση. “Κανείς δε θέλει η εορταστική περίοδος να κυριαρχηθεί από μιζέρια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να υπάρξει εορταστική διάθεση στην Καλαμάτα.

Με τη σειρά του το μέλος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου, Λεωνίδας Λιάππας, υπογράμμισε ότι ενώ μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μειώνουν το κόστος των εκδηλώσεών τους λόγω του ενεργειακού… Αρμαγεδδώνα που μας πλήττει, η Δημοτική Αρχή διαλέγει εντελώς διαφορετική πολιτική.

Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της πλειοψηφίας υποστήριξαν ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ως σκοπό, με τις εκδηλώσεις και το στολισμό της πόλης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τη δημιουργία εορταστικού κλίματος τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Α.Π.