Ξεκινούν σήμερα για την Πελοπόννησο οι αιτήσεις για «μικρά» φωτοβολταϊκά

Ξεκινούν σήμερα για την Πελοπόννησο οι αιτήσεις για «μικρά» φωτοβολταϊκά

Σήμερα Παρασκευή ξεκινά η υποβολή αιτημάτων για «μικρά» φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο, ενώ προχθές άρχισε η για τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το energypress, η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ λειτούργησε κανονικά και οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι προχθές ήταν λιγότερες από 100, με συνέπεια να μη δεσμευθεί το σύνολο της ισχύος που πρόκειται να παραχωρηθεί για μικρά συστήματα στις Κυκλάδες. Μάλιστα, ένας αριθμός αιτήσεων ολοκληρώθηκαν χωρίς να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάτι που σημαίνει ότι κατά την αξιολόγηση των αιτημάτων στο πέρας της διαδικασίας θα απορριφθούν.

Η πλατφόρμα παραμένει ακόμη ανοικτή, έτοιμη να υποδεχθεί και νέα αιτήματα, μέχρι να παραχωρηθεί όλος ο προβλεπόμενος ηλεκτρικός «χώρος» για τις Κυκλάδες.

Σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την Πελοπόννησο και πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλό, ενώ φαίνεται πως θα γίνει άμεση και γρήγορη υπερκάλυψη του στόχου για την περιοχή της Πελοποννήσου που είναι 86 Μεγαβάτ.

Τη «μάχη» με το χρόνο και συγκεκριμένα τα λεπτά και δευτερόλεπτα θα κληθούν να δώσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, καθώς η έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων θα παίξει κρίσιμο ρόλο, δεδομένου ότι μόνο κριτήριο είναι η χρονική προτεραιότητα κατά την υποβολή της αίτησης για οριστικές προσφορές σύνδεσης.