Έχουν χάσει επεισόδια στο Δήμο Καλαμάτας…

Έχουν χάσει επεισόδια στο Δήμο Καλαμάτας…

Συνεχίζεται το δρομολόγιο με το καράβι για Κρήτη, ακόμα δεν έχει τελειώσει ο περιμετρικός κ.λπ.
Στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί πολλές φορές με την ακριβοπληρωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, αλλά το όλο θέμα έχει περάσει στην ιστορία, διότι παραδόθηκε και λειτουργεί.
Το ζήτημα είναι πώς λειτουργεί και κατά πόσο ανανεώνεται.
Το παρόν ρεπορτάζ ξεκίνησε ύστερα από τηλεφώνημα αναγνώστη ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχει το δρομολόγιο του Αστικού για Μαντίνεια, ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται.
Μπήκαμε, λοιπόν, στη διαδικασία να κάνουμε μια γρήγορη περιήγηση στην ιστοσελίδα.
Τελικά, ήταν σαν να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο, καθώς κάπου εκεί έχει κολλήσει η ενημέρωση σε αρκετά σημαντικά άρθρα. Ειδικά αυτά που αφορούν στους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.
Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε την περηφάνια της Δημοτικής Αρχής για την αύξηση του τουρισμού και τις παροχές της προς τους τουρίστες.
Βέβαια, όπως έχουμε ξαναγράψει, «τουρισμός μόνο για Έλληνες», αφού η ιστοσελίδα δε διαθέτει για περιήγηση την αγγλική ή άλλη γλώσσα. Μάλλον οι του τουρισμού στο Δήμο το θεωρούν περιττό ή πιστεύουν ότι οι ξένοι γνωρίζουν ελληνικά…
Το χειρότερο, βέβαια, όλων είναι η παραπληροφόρηση, μιας και, για παράδειγμα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας υπάρχει ακόμα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη, όπως και άλλα «διαμαντάκια».
Ξεκινάμε λοιπόν…
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ»
-Υποκατηγορία: «Πρόσβαση στην πόλη»…
Πρόσβαση με αυτοκίνητο: Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο Περιμετρικός Δακτύλιος Καλαμάτας (τμήμα Θουρία έως οδός Λακωνικής).

Πρόσβαση με πλοίο: Το λιμάνι της Καλαμάτας συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα λιμάνια των Κυθήρων και της Κισσάμου Χανίων, μία φορά την εβδομάδα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 9 ώρες περίπου.
 
Πρόσβαση με λεωφορείο: Νομίζουμε πως δε χρειάζεται να γράψουμε τι δρομολόγια αναφέρει. Απλά να σημειώσουμε ότι η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 22 Απριλίου 2015. Οπότε μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι τα δρομολόγια έχουν αλλάξει…
Πρόσβαση με αεροπλάνο: Τελευταία ενημέρωση στις 22 Απριλίου 2015. Τελευταίο πρόγραμμα δρομολογίων του 2015.
-Υποκατηγορία «Εκδηλώσεις – εορτές»
Υπάρχουν μόνο αθλητικές εκδηλώσεις, ούτε καν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού!
-Σημεία Ενδιαφέροντος: Έχει μέχρι και τα Νηπιαγωγεία, οπότε η λίστα είναι τεράστια, ενώ έπειτα από ένα σημείο ακολουθούν μόνο αριθμοί.
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΚΑΤΟΙΚΟΙ»
-Υποκατηγορία «Μετακίνηση στην πόλη»
Αστικές Συγκοινωνίες: Τελευταία τροποποίηση 21 Ιουλίου 2014, οπότε για τη γραμμή προς Μ. Μαντίνεια ή νοσοκομείο ούτε λόγος, όπως και το πρόγραμμα των δρομολογίων έχει αλλάξει. 
-Υποκατηγορία «Εκπαίδευση»: Για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναφέρει δύο Μεταπτυχιακά. Μάλιστα, το ένα σταματήσει, ενώ τα υπόλοιπα που λειτουργούν εδώ και χρόνια, δεν αναφέρονται.
ΑΤΕΙ Καλαμάτας: κανένα μεταπτυχιακό, ενώ «τρέχουν» αρκετά.
-Υποκατηγορία «Αθλητικές εγκαταστάσεις»: Μεταξύ άλλων, η Καλαμάτα παίζει ακόμα στο Στάδιο της παραλίας. Λογικό να το γράφει, αφού το 2013 που έγινε η τελευταία ενημέρωση αυτό είχε ως έδρα.
-Υποκατηγορία «Δίκτυο Οπτικών Ινών»: Τελευταία ενημέρωση Νοέμβριος 2013. Πρόκειται για δίκτυο που δε λειτούργησε ποτέ όπως είχε σχεδιαστεί, ενώ το άρθρο κάνει λόγο και για επέκτασή του
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Ο ΔΗΜΟΣ»
Περιληπτικά βρήκαμε στις υποκατηγορίες τον Χάρη Βγενή (που δεν ανήκει καν πλέον στην παράταξή Νίκα) πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον Παναγιώτη Καρατζέα, μέλος στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.
 
Επίλογος
Κλείνοντας να σημειώσουμε ξανά ότι τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, την επίσημη.
Καλό θα είναι, λοιπόν, είτε να καταργηθούν κάποιες κατηγορίες είτε- όπως είναι φυσιολογικό- να ενημερωθούν…
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση