Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Άμεσα οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης με την Hellenic Seaplanes

Άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του υδατοδρομίου Καλαμάτας έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, όπου εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για παραχώρηση χρήσης χώρου του χωροθετημένου υδατοδρομίου στην «Υδατοδρόμιο Καλαμάτας ΙΚΕ» της εταιρείας Hellenic Seaplanes.

Σύμβαση

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού κατατέθηκε μόνο μία προσφορά από την εταιρεία «Υδατοδρόμιο Καλαμάτας Ι.Κ.Ε.» και η αρμόδια επιτροπή γνωμοδότησε υπέρ της κατακύρωσης του διαγωνισμού σε αυτήν.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο διαγωνισμός έγινε στις 3 Νοεμβρίου και η επιτροπή έκρινε επαρκή τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν από την ενδιαφερόμενη εταιρεία, η οποία προσέφερε το ποσό των 600 ευρώ ως μηνιαίο αντάλλαγμα για την παραχώρηση χρήσης χερσαίου και θαλάσσιου χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία του υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ομόφωνα το Δ.Σ. του Ταμείου ενέκρινε το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού στην εν λόγω εταιρεία για το χρονικό διάστημα 12 ετών από την έγκριση της απόφασης παραχώρησης από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Θα ακολουθήσει η λήψη νέας απόφασης από το Δ.Σ. του Ταμείου για την παραχώρηση χρήσης χώρου, με έργο, του χωροθετημένου υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας στον πλειοδότη, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί αρμοδίως και εν συνεχεία να κληθεί ο ανάδοχος να υπογράψει τη σύμβαση, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα.

Της Βίκυς Βετουλάκη