Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία ο Σπύρος Πώρος

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία ο Σπύρος Πώρος

Την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, κατά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε ένα νέο πρόσωπο για την περιοχή, ο Σπύρος Πώρος.

«Κανείς δεν μπορεί να φαντασθεί το μέλλον χωρίς πολιτισμό. Χρειάζεται να επανανοηματοδοτήσουμε τον χώρο του πολιτισμού ως ένα χώρο συνάντησης, χώρο διακίνησης ιδεών και συναισθημάτων. Αν κάτι έχει την δύναμη να παρεμβαίνει και να διαμορφώνει το κοινωνικό πεδίο, αυτό είναι οι πολιτισμικές μας πρακτικές. Θα είμαι παρόν σε αυτό το δρόμο που γνωρίζω ότι είναι απαιτητικός για το μέλλον», αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα νωρίτερα.

Ποιος είναι ο Σπύρος Πώρος

Ο Σπύρος Πώρος Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου, 1971, στην Αθήνα και είναι ο πρώτος γιός του Γεωργίου Πώρου και της Βασιλικής Νίκα. Η οικογένεια της μητέρας του μετανάστευσε από την Μικρά Ασία, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής, στην Καλαμάτα, Μεσσηνίας.

Η ενασχόλησή του και τελικά η καρμική δια ζωής σύνδεσή του με  τον Πολιτισμό, έχει τις ρίζες της στον παππού του, Σπυρίδωνα Πώρο,  που υπήρξε θεατρικός συγγραφέας, με τα έργα του να έχουν παιχτεί σε πολλά Αθηναϊκά θέατρα της εποχής.

Η δική του καλλιτεχνική δραστηριότητα καλύπτει, τα τελευταία 30 χρόνια, όλους τους τομείς της φωτογραφικής τέχνης, κλασικής και μοντέρνας, του χώρου της μόδας, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αλλά και της σκηνοθεσίας.

Πολιτικά, έλκεται από τα διαχρονικά πρεσβευόμενα από το ΠΑΣΟΚ, πολιτικά και ουμανιστικά (ανθρωπιστικά), εντάχθηκε δε στο στελεχιακό  δυναμικό του, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη να συμμετάσχει στον Τομέα Πολιτισμού, από την θέση του αν. Γραμματέα.

Πηγή: efhmeris.gr