Η αναδοχή ως μέσο ενίσχυσης της παιδικής προστασίας

Η αναδοχή ως μέσο ενίσχυσης της παιδικής προστασίας

Τη συζήτηση γύρω από το θεσμό της αναδοχής και της παιδικής προστασίας, έρχεται να ανοίξει ξανά η ημερίδα που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Βρεφονηπιακό Σταθμό- Νηπιαγωγείο «Το περιβόλι της γιαγιάς», καθώς και τη στήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Από αριστερά: Ανδριανή Ρουσσοπούλου, Αγγελική Μαλαπέτσα, Αγγελική Ρουμελιώτου

Μιλώντας για την ημερίδα, με την ιδιότητα της αντιπροέδρου  του Περ. Τμ. Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, η κα Αγγελικά Μαλαπέτσα σημείωσε ότι μέσα από τη δράση αυτή οι διοργανωτές στοχεύουν στην περαιτέρω ανάδειξη και στήριξη του θεσμού της αναδοχής, ώστε μέσω αυτού να επιτυγχάνεται κάθε φορά η βέλτιστη φροντίδα του παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Από την πλευρά της, η κα Αγγελική Ρουμελιώτου, γενική γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στην υιοθεσία και την αναδοχή ενός παιδιού, σημείωσε ότι ο δεύτερος θεσμός δεν αφορά σε μια μόνιμη κατάσταση, καθώς ένας ανάδοχος γονέας προσφέρει στήριξη στο παιδί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο να μείνει μακριά από τη βιολογική του οικογένεια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε επίπεδο Μεσσηνίας, υπάρχει ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για αναδοχή, καθώς, παρότι τα προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον ήταν μηδενικό, εντούτοις φαίνεται ότι η τοπική κοινωνία έχει αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον ως προς αυτόν τον θεσμό.

Στον αντίποδα, η κα Ανδριανή Ρουσσοπούλου, διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού- Νηπιαγωγείου «Το περιβόλι της γιαγιάς», μιλώντας για τη συμμετοχή του σχολείου στη συγκεκριμένη ημερίδα, σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, το σχολείο δρα σαν μια ευρύτερη οικογένεια για τις περιπτώσεις παιδιών που το έχουν ανάγκη, λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο σαν μια ευρύτερη «ανάδοχη οικογένεια» για τους μικρούς μαθητές που αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις στις οικογένειές τους.

Χρ.Μ.