Τόσες παροχές «μυρίζουν» εκλογές

Τόσες παροχές «μυρίζουν» εκλογές

Ο πρωθυπουργός προχθές από τη Βουλή, επανέλαβε τουλάχιστον 2 φορές ότι μεσολαβούν μερικοί μήνες από τις εκλογές. Αυτό βεβαίως θα μπορούσε να σημαίνει από 2 μήνες έως 6 μήνες. Δηλαδή να γίνουν εκλογές Φεβρουάριο – Μάρτιο ή να ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση και να πάμε στις κάλπες το καλοκαίρι.

Ωστόσο, όλο το κλίμα είναι άκρως προεκλογικό, και δεν εννοούμε τις συγκρούσεις στη Βουλή, που έτσι κι αλλιώς δεν τις βλέπει πολύ κόσμος. Μιλάμε για το κλίμα προεκλογικών παροχών, εκδηλώσεων απολογιστικού χαρακτήρα ή πανηγυρισμών υπουργών, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι είμαστε στην τελική ευθεία.

Αν ήταν να γίνουν οι εκλογές σε 6 μήνες δεν θα είχαμε κάθε μέρα και μια υπόσχεση ή παροχή. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχουν γίνει τόσες εξαγγελίες, που αν αυτές δεν έχουν χρώμα εκλογικό τότε τι έχει;

Το 600άρι στους αστυνομικούς ήταν η τελευταία κίνηση, αλλά μην ξεχνάμε και τα άλλα. Για παράδειγμα η νέα τακτοποίηση ακινήτων με μεγάλες αυθαιρεσίες. Οι νέες ρυθμίσεις για το κτηματολόγιο και για το πρόβλημα με τις πιλοτές που έγιναν θέσεις στάθμευσης. Οι κινήσεις της κυβέρνησης στις τράπεζες ώστε να μειωθούν οι προμήθειες και να επιβραβευτούν οι συνεπείς δανειολήπτες. Η επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ που πληρώνεται και η υπόσχεση για νέα κάθε μήνα.

Οι αυξήσεις στους συνταξιούχους, τα καλάθια των νοικοκυριών, τα σενάρια για τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.

Α.Π.