Φιλιατρά: Λεηλάτησαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα των σχολείων

Φιλιατρά: Λεηλάτησαν τα χριστουγεννιάτικα  δένδρα των σχολείων

Θλίψη και αποτροπιασμός επικρατεί στα Φιλιατρά και ιδίως στα παιδιά, για το γεγονός πως παραβατικά στοιχεία λεηλάτησαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα των σχολείων στην πλατεία Δημαρχείου, τα οποία μόλις το Σάββατο το απόγευμα στολίστηκαν και φωταγωγήθηκαν σε εκδήλωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τον Εμπορικό Σύλλογο.

«Οι μαθητές μας αψήφησαν το δυνατό αέρα και στόλισαν την πόλη τους. Η πλατεία του Δημαρχείου Φιλιατρών στολίστηκε με δικές τους μοναδικές δημιουργίες! Ευχαριστούμε τους μικρούς ενεργούς πολίτες, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων και τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών γι’ αυτή την όμορφη συνεργασία!», τόνισε σχετικά η Κοινωφελής Επιχείρηση σε δημοσίευση με φωτογραφίες.

Και χθες η “αναγγελία” της λεηλασίας από την Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.: «Η χαρά μας κράτησε πολύ λίγο! Λεηλάτησαν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα των σχολείων στην Πλατεία του Δημαρχείου στα Φιλιατρά σε μια νύχτα! Έκλεψαν όλα τα κουκλάκια από το δέντρο του 1ου Νηπιαγωγείου, τις μπάλες από το δένδρο του Γυμνασίου, τα φωτάκια από το δένδρο του Λυκείου! Διέλυσαν σε όλα τα δένδρα τα στολίδια που ήταν κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στις χειμερινές καιρικές συνθήκες! Ασυνείδητοι κατέστρεψαν παιδικές δημιουργίες… τα σχόλια δικά σας!!».

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη, που είχε την ιδέα το 2014 για τη διοργάνωση της αυθεντικής αυτής χριστουγεννιάτικης γιορτής των Φιλιατρών, σημειώνει: «Θλίβομαι και αγανακτώ για την καταστροφή! Δεν πήγαν κάποιοι που δεν είχαν να πάρουν τα στολίδια από τα δέντρα μας για να στολίσουν τα δικά τους δέντρα. Αυτοί που πήγαν, πήγαν μόνο για να καταστρέψουν ό,τι υπήρχε εκεί. Η γιορτή αυτή γίνεται από το 2014. Ποτέ δε θυμάμαι να έλειψε ούτε ένα στολίδι από τα δέντρα. Αυτό που φταίει είναι ότι γίναμε πολύ ανεκτικοί ως κοινωνία στην παραβατικότητα.

Τη δικαιολογούμε με όρους ψυχολογίας και ευαλωτότητας ευνοώντας πάντα τους θύτες και αγνοώντας τις συνέπειες στα θύματα. Δε φταίει ούτε η φτώχεια ούτε η στέρηση. Φταίνε οι αξίες που δεν έχουμε, ο σεβασμός που έχουμε καταργήσει και η πεποίθηση ότι καθένας μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει και κανενός δεν πέφτει λόγος! Αυτό λέγεται κατάντια….».

Του Ηλία Γιαννόπουλου