Καλαμάτα – ΠΑΟΚ: Αντάξια αντίπαλος, «λύγισε» με πέναλτι

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ: Αντάξια αντίπαλος, «λύγισε» με πέναλτι

Με 0-2 ηττήθηκε σήμερα η Καλαμάτα από τον ΠΑΟΚ, στη μεγάλη αναμέτρηση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η τοπική μας ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στον προβεβλημένο αντίπαλό της και κατάφερε να σταθεί επάξια, με το σκορ να διαμορφώνεται με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 25’ ο Ολιβέιρα (το κέρδισε ο Κωσνταντέλιας από τον Ασίγκμπα) και στο 78’ ο Τόμας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ουσιαστικά άλλες μεγάλες φάσεις και με δεδομένο ότι ο Μπακαγιόκο είχε μια απίστευτη στιγμή στο 42’ που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ευνοϊκότερο για το μεσσηνιακό συγκρότημα.

Η Καλαμάτα βασίστηκε μοιραία στην αμυντική της λειτουργία που ήταν ασφυκτική και πολυπρόσωπη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι «κλείστηκε πίσω», με το παιχνίδι της να είναι δημιουργικό και όχι καταστροφικό.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος κάθισε σε μια άκρη της βόρειας κερκίδας, καθώς ήταν τιμωρημένος κι έτσι τις οδηγίες από τον πάγκο μετέδιδε (υπήρξε ενδοσυνεννόηση) ο Φραγκίσκος Κεράνης,  

Μεγάλο θέαμα και εντυπωσιακές αγωνιστικές δεν είδαμε πάντως στο Στάδιο της Παραλίας.

Η ατμόσφαιρα όμως ήταν πράγματι γιορτινή, με την εικόνα και το ρυθμό να δίνουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, που κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό τις κερκίδες, ξεπερνώντας τις 2.000 άτομα.

Το νοτιοανατολικό «κλουβί» ήταν μάλιστα ασφυκτικά γεμάτο από περίπου 200 φανατικούς οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά, οι οποίοι συναγωνίζονταν τις απέναντι θύρες των φανατικών της Μαύρης Θύελλας, που από την πλευρά τους δημιούργησαν στο ξεκίνημα του αγώνα ένα εντυπωσιακό κορεό από άσπρα και μαύρα χαρτόνια.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Φραγκίσκος Κεράνης): Μέντες, Μαβινγκά (85’ Ματέους Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (85’ Μπενίτεζ), Καραγκούνης, Μοζέρ (69’ Τάτος), Ρόβας (85’ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (73’ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (75’ Βιεϊρίνια), Κάργας, Νάσμπεργκ (57’ λ. τρ. Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (65’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωσνταντέλιας, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (65’ Μουργκ), Ολιβέιρα (75’ Τόμας).

Το φιλμ του αγώνα
13’ σουτ του Νάρεϊ ο Μέντες μπλόκαρε εύκολα

20’  διαγώνιο σουτ του Μαβινγκά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε

24’ μετά από κεφαλιά του Νάσμπεργκ ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο  Κωσνταντέλιας κέρδισε τη μπάλα, με τον Ασίγκμπα να κάνει το αντικανονικό τάκλιν πάνω στη γραμμή της μικρής περιοχής και τον Κοζανίτη διαιτητή, Τσιμεντερίδη να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Ολιβέιρα που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε με δύναμη τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Μέντες και παρά την προσπάθεια του τελευταίου, ο οποίος έπεσε σωστά, το 0-1 έγινε πραγματικότητα

42’ ο, μακράν κορυφαίος της Καλαμάτας, Μπακαγιόκο, ξεκίνησε μια κούρσα ανίκητος σχεδόν από το κέντρο και στο ύψος της περιοχής έκοψε αριστερά τη μπάλα στον Αρναρέλλη, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στο 2ο δοκάρι με το Ρόβα να μην καταφέρνει να την κατευθύνει στα δίχτυα, όμως ευνοήθηκε ο Μπακαγιόκο, ο οποίος έπιασε από κοντά το δυνατό πλασέ, όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση

45’+2’ ο Ρόβας έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ

67’ ο Κωνσταντινόπουλος έστειλε μια φαλτσαριστή μακρινή μπαλιά-διαβήτη βρίσκοντας τον Ρόβα, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, ο Κουλιεράκης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ

70’ κόρνερ του Τάτου από δεξιά, ο Λουπάνο έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

77’ κόντρα στην υποτονική ροή του αγώνα και στον σχετικό έλεγχο του παιχνιδιού από την Καλαμάτα, σε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Τόμας, λίγα λεπτά πριν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και σαν σε προπόνηση βρέθηκε μόνος του στη γωνία της μεγάλης περιοχής και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μέντες για να γράψει το τελικό 0-2 για τους Θεσσαλονικείς


Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Βοηθοί: Απτόσογλου-Νιδιώτης (Αθηνών). 4ος Στάμος (Ηλείας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Φραγκίσκος Κεράνης): Μέντες, Μαβινγκά (85’ Ματέους Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (85’ Μπενίτεζ), Καραγκούνης, Μοζέρ (69’ Τάτος), Ρόβας (85’ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (73’ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (75’ Βιεϊρίνια), Κάργας, Νάσμπεργκ (57’ λ. τρ. Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (65’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωσνταντέλιας, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (65’ Μουργκ), Ολιβέιρα (75’ Τόμας).

-Ο αγώνας-ρεβάνς ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον ΠΑΟΚ θα γίνει στην Τούμπα

-Στα υπόλοιπα χθεσινά ματς για το Κύπελλο είχαμε Παραλίμνιο-Άγιος Νικόλαος 2-2 και Λαμία-Καλλιθέα 1-1


Κεράνης: Ήμασταν ανταγωνιστικοί, αν ισοφαρίζαμε ίσως ήταν αλλιώς…
Ξέραμε εξ αρχής τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά καταφέραμε να εμφανιστούμε πολύ ανταγωνιστικοί, ανέφερε στο ξεκίνημα των καθιερωμένων δηλώσεων μετά το παιχνίδι ο βοηθός προπονητής της Καλαμάτας, Φραγκίσκος Κεράνης και συνέχισε λέγοντας: Αν ισοφαρίζαμε στη φάση με τον Μπακαγιόκο ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Η προσπάθεια που κάναμε ήταν τεράστια και αξίζουν πολλά μπράβο στους ποδοσφαιριστές μας. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και στον φίλαθλο κόσμο μας.

Συνεχίζουμε, με στόχο να κάνουμε το καλύτερο και στην Τούμπα, αλλά πλέον προετοιμαζόμαστε για το πιο σημαντικό για μας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα, για να πάμε να πάρουμε το διπλό.

Ο κ. Κεράνης αναφέρθηκε ακόμη στην απουσία του Πασά (θα μείνει νοκ άουτ για περίπου ένα μήνα), την οποία κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό οι συμπαίκτες του. Κόντρα στον ΠΑΟΚ δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν και παίκτες που δεν είχαν πάρει έως τώρα (ή είχαν πάρει λιγότερο) χρόνο συμμετοχής στο πλαίσιο και μιας προσπάθειας «συντήρησης δυνάμεων» εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (Κυριακή 18/12, 7.30 μ.μ. για την 7η αγωνιστική της Super League 2).

Λουτσέσκου: Πετύχαμε το στόχο μας
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενο η αντίπαλος να προσπαθήσει να αμυνθεί και να παίξει με αντεπιθέσεις με στόχο να εκμεταλλευθεί λάθη, όπως και έγινε. Ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του πέτυχε τον στόχο της νίκης που δίνει προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού στη Θεσσαλονίκη. Για την Καλαμάτα ανέφερε ότι έδειξε πολύ καλή νοοτροπία με ισχυρή παρουσία στην άμυνα, που ήταν και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.


Βραβεύσεις Γεωργόπουλου, Μαυρέα, Καλογερόπουλου
Στο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα Κυπέλλου στο Στάδιο της Παραλίας η ΠΑΕ Καλαμάτα διοργάνωσε μια μικρή τελετή βραβεύσεων. Πιο συγκεκριμένα τιμητική πλακέτα δόθηκε σε τρεις Μεσσήνιους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν φορέσει τις μελανόλευκες φανέλες τόσο της Καλαμάτας όσο και του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Αντώνη Μαυρέα (την πλακέτα πρόσφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Βεργής), Βασίλη Γεωργόπουλο και Βαγγέλη Καλογερόπουλο. Ο τελευταίος δεν παραβρέθηκε και το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο Σωτήρης Δεδούσης.

Επίσης, τιμήθηκε ο ΠΑΟΚ για τη μεγάλη διαχρονική προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, να κάνει την απονομή στον Βασίλη Χατζηαπαστόλου, προσφέροντας παράλληλα και μια τσάντα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη