Χριστούγεννα στην Καλαμάτα και στόχος η Μεσσηνία να γίνει και χειμερινός προορισμός

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα και στόχος  η Μεσσηνία να γίνει και χειμερινός προορισμός

Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας έστειλαν χθες το βράδυ τα δικά τους μηνύματα ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Η παραπάνω κίνηση ήταν μια πρόσκληση προς τον κόσμο να περάσει αυτές τις μέρες στην πόλη, να προτιμήσει τις τοπικές επιχειρήσεις και μακροπρόθεσμα η Καλαμάτα να γίνει χειμερινός προορισμός.

«Μένουμε Καλαμάτα, στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της, με το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα να είναι πλούσιο.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, είπε ότι η Καλαμάτα, όπως και οι υπόλοιπες πόλεις της Μεσσηνίας, είναι πολύ ωραία στολισμένες και με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι η μεγιστοποίηση της σεζόν, μιας και η Καλαμάτα και η Μεσσηνία δεν ήταν ποτέ χειμερινός προορισμός, αλλά πλέον λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους να επισκεφθούν την περιοχή και να περάσουν καλά.

Κατά τον κ. Ξυγκώρο, οι Δήμοι και οι δήμαρχοι όλης της Μεσσηνίας έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα για να αναδειχθούν οι ομορφιές της περιοχής, ενώ από την πλευρά της η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικότερα η εστίαση, ο εμπορικός κόσμος και τα ξενοδοχεία, είναι σε ετοιμότητα και με το χαμόγελο στα χείλη για να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

«Μείνετε Καλαμάτα, επισκεφθείτε την πόλη, χαρείτε την ομορφιά, ψωνίστε από τα υπέροχα καταστήματα, δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις» παρότρυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, τονίζοντας ότι ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε την Καλαμάτα ακόμα ψηλότερα.
Π.Μπ.