Θρήνος για το χαμό του 37χρονου τερματοφύλακα Θάνου Αλεξανδρόπουλου

Θρήνος για το χαμό του 37χρονου τερματοφύλακα Θάνου Αλεξανδρόπουλου

Θυμίζοντας τον τραγικό χαμό του Ζακυνθινού επιθετικού, Χρήστου Χαριάτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2011, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ευρύτερης περιφέρειας θρηνεί και πάλι τέτοιες γιορτινές μέρες.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στη Ζαχάρω ο 37χρονος τερματοφύλακας Θανάσης Αλεξανδρόπουλος. Είχε καταγωγή από την Ηλεία, όπου διατηρούσε επιχείρηση (γνωστό καφέ στη Ζαχάρω) ,αλλά και με ισχυρούς δεσμούς στη Μεσσηνία, όπου δημιούργησε την οικογένειά του, έχοντας φορέσει παλιότερα και τα γάντια του Αστέρα Αρφαρών, της Εράνης και του Τέλου Άγρα.

Ο Θάνος, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, αφήνει πίσω του συντετριμμένους τους οικείους του, με τραγική φιγούρα τη σύζυγό του Χαρά και το μωράκι τους που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τον 1ο χρόνο της ζωής του.

Το «Θ» συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του άτυχου Θανάση Αλεξανδρόπουλου, όμως η παράλογη θυσία ενός ακόμη νέου ανθρώπου στο βωμό της ασφάλτου θα πρέπει να αφυπνίσει όλους, ώστε να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Όσοι οδηγούμε ας το κάνουμε με μεγαλύτερη σύνεση και συναίσθηση των συνεπειών για μας και τους άλλους, εξαιτίας αλόγιστων συμπεριφορών (ταχύτητα, αλκοόλ, κακή φυσική κατάσταση, κακοσυντηρημένα οχήματα κτλ) και φυσικά οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς χρειάζεται να κάνουν πολλά (βελτίωση οδικού δικτύου, ενημέρωση και οδική παιδεία, έλεγχοι παραβάσεων κτλ).