Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Είχαν γίνει εκλογές στο παρελθόν την ημέρα των Βαΐων, γιατί να υπάρξει τώρα πρόβλημα;»

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Είχαν γίνει εκλογές στο παρελθόν την ημέρα των Βαΐων, γιατί να υπάρξει τώρα πρόβλημα;»

Θέση για το εάν τίθεται ζήτημα σε περίπτωση διεξαγωγής των επερχόμενων εθνικών εκλογών την ημέρα των Βαΐων πήρε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, έπειτα από τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με την ορθότητα αυτής της επιλογής.

Ειδικότερα, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Και κατά το παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί εκλογές την ημέρα των Βαΐων, και δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω τώρα γιατί πρέπει να δημιουργηθεί πρόβλημα. Εάν θεωρείται αναγκαίο από την κυβέρνηση ότι χρονικά πρέπει να γίνουν τότε οι εκλογές για τους λόγους τους οποίους εκείνη γνωρίζει, εμείς νομίζω ότι ούτε θα ερωτηθούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η ημερομηνία που συμπίπτει με την Κυριακή των Βαΐων μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη συμμετοχή των πιστών στις ακολουθίες, υπογράμμισε: «Το θέμα της συμμετοχής μας στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας δεν προσδιορίζεται και δε χαρακτηρίζεται από οποιαδήποτε άλλη κοσμική παρουσίαση-δράση ή ενέργεια που μπορεί να γίνει. Ούτε οι Ακολουθίες παρακωλύονται ούτε οι πιστοί εμποδίζονται να πάνε στη Θεία Λειτουργία, εάν το επιθυμούν».

Το απόσπασμα των δηλώσεων

Χρ.Μ.