Πολυλίμνιο: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο της 24χρονης

Πολυλίμνιο: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο της 24χρονης

Οι τραγικές στιγμές με τον άδικο θάνατο της 24χρονης Παρασκευής από την Πάτρα στο Πολυλίμνιο, τον Αύγουστο του 2016, αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, όπου εκδικάσθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρωτόδικα,  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορούμενα ήταν 40 άτομα για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως. Αθώοι τότε κρίθηκαν ο τότε δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ κρίθηκαν ένοχοι ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας. Τους έχει, δε, επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 2 ετών με τριετή αναστολή.

Χθες, ως κατηγορούμενοι για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό, κάθισαν στο εδώλιο ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας. Η δίκη ολοκληρώθηκε, αλλά η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα.

Κατολίσθηση
Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016 τρεις κοπέλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή μας και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όμως, μια μεγάλη κατολίσθηση καταπλάκωσε τα τρία κορίτσια. Η 24χρονη Παρασκευή από την Πάτρα έχασε τη ζωή της ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε η 25χρονη φίλη τους.

Χθες η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων. Μεταξύ άλλων, κατέθεσαν η φίλη που ήταν μαζί με τις αδελφές και τραυματίσθηκε, οι γονείς της άτυχης Παρασκευής, η αδελφή της και φίλοι τους. Μίλησαν δε για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα, ενώ ρωτήθηκαν και για το αν υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες.ΧθεςΧθες

Ως μάρτυρας κατέθεσε και υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος ανέφερε ότι η τοποθέτηση των πινακίδων ήταν ευθύνη του Δήμου.

Απολογίες
Στις απολογίες τους, ο διευθυντής Δασών τόνισε ότι έχει επισκεφθεί το Πολυλίμνιο ακόμα και με τα παιδιά του, ενώ ποτέ δεν έφτασε στα χέρια του έγγραφο που να αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί. Τέλος, σημείωσε πως η τοποθέτηση των πινακίδων ήταν υποχρέωση του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο δασάρχης Καλαμάτας σημείωσε επίσης ότι στην υπηρεσία του δεν είχε φτάσει έγγραφο ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί, ενώ ακόμα δεν έχει κατατεθεί μελέτη για το Πολυλίμνιο, ούτε από το Δήμο Μεσσήνης ούτε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επανέλαβε δε, ότι η υπηρεσία του δεν έχει δικαιοδοσία να τοποθετεί πινακίδες, αλλά ο Δήμος Μεσσήνης.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο δασάρχης Καλαμάτας, κρίνοντας ότι έπρεπε ο ίδιος να λαμβάνει μέτρα και να δίνει οδηγίες στις τοπικές Αρχές, ενώ ζήτησε την απαλλαγή του διευθυντή Δασών, τηρώντας- όπως είπε- αμφιβολίες.

Της Βίκυς Βετουλάκη