Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο αποκλεισμός 470 φοιτητών από τη δωρεάν σίτιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ο αποκλεισμός 470 φοιτητών από τη δωρεάν σίτιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρουσία προεδρείου από Φοιτητικό Σύλλογο, αλλά και φοιτητών που είναι ανάμεσα στους 470 που έχουν «μπλοκαριστεί» από τη δωρεάν σίτιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μεταφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου οι εκκλήσεις τους.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα του «Θ», μέρος των φοιτητών που σπουδάζουν στα επιμέρους τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθο, Σπάρτη) φαίνεται να βρίσκονται εκτός της λίστας των δικαιούχων για καθημερινή δωρεάν σίτιση λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, σε επικοινωνία του «Θ» με τον πρύτανη του ΠΑΠΕΛ, Αθανάσιο Κατσή, ο ίδιος μας ανέφερε ότι πιθανόν η εν λόγω χρηματοδότηση να δοθεί, αλλά… έπειτα από την παρέλευση κάποιων μηνών.

Πάντως, το απόγευμα της Δευτέρας, η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής του ΠΑΠΕΛ, Φιλένια Σκορδάκη-Γιαννακοπούλου, εκπροσωπώντας τους 470 φοιτητές που αυτή τη στιγμή είναι επιλαχόντες μέχρι να υπάρξουν νεότερα δεδομένα ως τη δυνατότητα δωρεάν σίτισης, έκανε λόγο για μια διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των δημόσιων (περιφερειακών) πανεπιστημίων, ενώ ακόμα μια σειρά ζητημάτων χρήζουν επίλυσης.

Επίσης, ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή ουσιαστική στήριξη προς τους φοιτητές της Περιφέρειας.

Από πλευράς του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα του ΠΑΠΕΛ, ενώ δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκπεραίωσης του θέματος.

Της Χριστίνας Μανδρώνη