Απομακρύνονται από το λιμάνι Καλαμάτας τα τελευταία δύο κατασχεμένα ιστιοφόρα

Απομακρύνονται από το λιμάνι Καλαμάτας  τα τελευταία δύο κατασχεμένα ιστιοφόρα

Τα τελευταία δύο κατασχεμένα σκάφη που σάπιζαν στο λιμάνι της Καλαμάτας απομακρύνονται εντός των ημερών, με τον πρώτο στόχο του νέου λιμενάρχη Καλαμάτας, Νίκου Κωνσταντέλλη, να υλοποιείται.

Οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας κι όπως μας είπε ερωτώμενος ο λιμενάρχης, αποφασίσθηκε η άμεση απομάκρυνσή τους.

Η ανέλκυση χθες των δύο κατασχεμένων σκαφών έγινε παρουσία του λιμενάρχη Καλαμάτας, Νικολάου Κωνσταντέλλη και του απερχόμενου πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Μιχάλη Αντωνόπουλου

Όσον αφορά στο πρώτο, έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την καταστροφή του και πολύ σύντομα θα απομακρυνθεί. Για το δεύτερο, αναμένεται από το Τελωνείο Πατρών να ανακοινωθεί η δημοπράτησή του. Χθες, δε, έγινε ανέλκυσή τους. Πρόκειται για τα ιστιοφόρα «TAJO», σημαίας Πολωνίας, στο οποίο είχε προκληθεί θραύση του ιστίου εξαιτίας των έντονων δυσμενών καιρικών συνθηκών πριν από μερικές ημέρες, και «PORTSEE», σημαίας ΗΠΑ.

Έτσι, πλέον το λιμάνι της Καλαμάτας αδειάζει από κατασχεμένα πλοία και σκάφη και θα είναι ελεύθερο.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρεται σχετικά: «Τα εν λόγω σκάφη βρίσκονταν στο θαλάσσιο χώρο λιμένα του Καλαμάτας εγκυμονώντας κίνδυνο βύθισής τους και ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Περαιτέρω, με την ανέλκυσή τους ελευθερώθηκε σημαντικός θαλάσσιος χώρος, με αποτέλεσμα την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων, μιας και δεν υπάρχει πλέον κανένα κατασχεμένο σκάφος στο λιμένα Καλαμάτας».

Β.Β.