Φιλιατρά: Τιμούν και γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο

Φιλιατρά: Τιμούν και γιορτάζουν  τον Άγιο Χαράλαμπο

Λαμπρός αναμένεται να είναι ο εορτασμός της παντριφυλιακής εορτής του προστάτη και πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου την Πέμπτη και την Παρασκευή!

Τις θρησκευτικές τελετές λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος μετά του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

7.00 – 9.00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

6.00 μ.μ.: Άφιξη σεβασμιωτάτων μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου – Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συγχοροστατούντων αυτώ, σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου

9.00 μ.μ. – 3.00 π.μ. Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

7.00 π.μ. Όρθρος στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών

8.30 π.μ. Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία λειτουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συλλειτουργούντων αυτώ, σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου

9.00 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών και σχολείων προ του Ιερού Ναού

10.00 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό

10.45 π.μ. Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και δέηση στην κεντρική πλατεία

6.00 μ.μ.: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

7.00 – 10.00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

10.00 π.μ.: Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτιτόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών, ιερέων, διακόνων και επιτρόπων του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου