Καλαμάτα: Κύμα συμπαράστασης Μητρόπολης, Δήμου και φορέων για πληγέντες από σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Καλαμάτα: Κύμα συμπαράστασης Μητρόπολης, Δήμου και φορέων για πληγέντες από σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία έχει αρχίσει και στη Μεσσηνία, με Μητρόπολη, Δήμο Καλαμάτας και συλλόγους να συγκεντρώνουν είδη ανάγκης.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρει: «Επειδή η αγάπη και η ανθρωπιά δεν έχουν όρια και δε γνωρίζουν σύνορα, απέναντι στο καταστροφικό και ολέθριο κτύπημα του σεισμού στις γειτονικές χώρες, της Τουρκίας και της Συρίας, που σκόρπισε πολύ πόνο και θλίψη με το θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας και αδελφών μας, η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας ξεκινά από χθες και μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό και παραϊατρικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, παυσίπονα, φυσιολογικούς ορούς, μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσεως), καθαρά κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες) και ρούχα, κυρίως για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, ως και συσκευασμένες τροφές (γάλατα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διαρκείας, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι) και είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής.

Η συγκέντρωση όλων των παραπάνω ειδών θα γίνεται σε κάθε ενορία της πόλεως ή των χωριών, οι οποίες θα τα μεταφέρουν στους αποθηκευτικούς χώρους του Ασύλου Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”, τις καθημερινές και ώρες 8.00 π.μ. – 2.00 μ.μ., για διαλογή και ταξινόμηση.

Έχοντας νωπά τα σημάδια του σεισμού στην πόλη της Καλαμάτας και στο νομό μας, προτρέπουμε όλους να ανταποκριθούν και εκδηλώσουν έμπρακτα με τη συνεισφορά τους στις ανάγκες επιβίωσης των συνανθρώπων και αδελφών μας Τούρκων και Σύρων».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Δήμος Καλαμάτας συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους από το χτύπημα του Εγκέλαδου λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του και έδωσε άμεσα οδηγία προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.  

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, καθημερινά στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632. Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2721360700 και 2721360786 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Όπως σημειώνουν τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος- Τροφίμων – Ποτών,

Επισιτισμού-Τουρισμού, Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας και Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, «τα εργατικά σωματεία της Μεσσηνίας εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας, έως Παρασκευή 10/2, 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Τηλ. επικοινωνίας 6985698656, 6989748890, 6974669526, 6988909449. Τα υλικά που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής».

Στη δράση συμμετέχει και ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

απευθύνει έκκληση στον κόσμο για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας (οικονομική ενίσχυση, ανθρωπιστικό υλικό) που θα ενισχύσει άμεσα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών.

Στην Καλαμάτα, σημείο συγκέντρωσης-συλλογής τροφίμων είναι το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας, Κεφάλα 5, τηλ. 27210 87737 & 27210 88313, από Δευτέρα έως Παρασκευή (8.00 – 14.30).