Πέντε νεαροί από την Αθήνα έβαζαν βενζίνη στην Καλαμάτα και έφευγαν χωρίς να πληρώσουν

Πέντε νεαροί από την Αθήνα έβαζαν βενζίνη στην Καλαμάτα και έφευγαν χωρίς να πληρώσουν

Βόλτα στη  Μεσσηνία ήρθαν από την Αθήνα πέντε νεαροί και επιδόθηκαν σε κλοπές, βάζοντας βενζίνη και φεύγοντας χωρίς να πληρώσουν, όπως και κλέβοντας πράγματα από περίπτερο.

Οι πέντε συνελήφθησαν τελικά και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό τους.

Τρεις κλοπές
Ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις  κλοπών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο.

Δράστες είναι πέντε νεαροί και συγκεκριμένα δύο 20χρονοι Έλληνες, ένας 20χροος Αλβανός, ένας 19χρονος Έλληνας κι ένας 25χρονος Έλληνας, όλοι κάτοικοι Αττικής.

Το απόγευμα της Κυριακής πήγαν με το αυτοκίνητό τους σε πρατήριο καυσίμων στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και αφού έβαλαν βενζίνη αξίας 20 ευρώ, έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ενημέρωσε την Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος. Το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, εντόπισαν το αυτοκίνητο με τους πέντε νεαρούς  σε περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, τους προσήγαγαν και εν συνεχεία συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Σε πρατήρια καυσίμων
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι την Κυριακή είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο ακόμη μία κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και μία κλοπή σε περίπτερο.

Ειδικότερα, είχαν πάει σε πρατήριο καυσίμων στην οδό Αθηνών, έβαλαν βενζίνη 40 ευρώ και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν, ενώ πήγαν και σε περίπτερο της περιοχής, από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα πράγματα αξίας 5 ευρώ.

Στην έρευνα που διεξήχθη στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν συσκευασίες από τα πράγματα που είχαν κλέψει από το περίπτερο, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 2,2 γραμμαρίων, φωτοβολίδα και κροτίδα, το δε όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη