Επιτυχημένο το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας

Επιτυχημένο το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας, το οποίο έλαβε χώρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από 10 έως 12 Φεβρουαρίου, με προβολές στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και της Κινηματογραφικής Λέσχης, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου.

Οι συμμετοχές αλλά και το ενδιαφέρον που καταγράφηκε ήταν μεγάλο. Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη διοργάνωση τόσο προς την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων όσο και προς τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη. «Είναι σημαντικό να ενώνουμε δυνάμεις γιατί έτσι έχουμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι «είναι επίσης σημαντικό να αφιερώνουμε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο στα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον, γι’ αυτά γίνονται όλα».