Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μήπως θα πρέπει κάποιοι να αποσυρθούν;

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μήπως θα πρέπει κάποιοι να αποσυρθούν;

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου και να έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, όμως ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά παρατηρούμε ότι πολλά από αυτά τα ονόματα είναι τα γνωστά που έχουν «πάρει εργολαβία» τα Συμβούλια και δε λένε να αποχωρήσουν.

Άτομα που όλο καμάρι λένε ότι «είμαι τόσες φορές σύμβουλος» ή «έχω διατελέσει δήμαρχος πριν από τον Καλλικράτη» και θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν στα κοινά, με αποτέλεσμα νέοι υποψήφιοι που έχουν όρεξη, φρεσκάδα και νέες ιδέες για τον τόπο τους να βλέπουν μετά τις εκλογές ότι, τελικά, οι παλιές «ψηφομάνες» δεν κερδίζονται.

Γράφουμε «ψηφομάνες», γιατί οι παλιοί καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο και δεν είναι λίγες οι φορές που ξέρουν ποιος δεν τους ψήφισε, ακόμα και από μια γειτονιά. Το πώς γίνεται αυτό λίγοι το ξέρουν, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει να τους δικαιώνει.

Μήπως ήρθε, λοιπόν, η ώρα να αποφασίσουν να αποσυρθούν και να δώσουν χώρο στους νέους;

Νομίζουμε ότι ο κάθε σύμβουλος, έπειτα από χρόνια, έχει προσφέρει αυτό που μπορούσε και καλό θα ήταν να σταματά, εκτός αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως, για παράδειγμα, ο μισθός που παίρνει λόγω της θέσης, μια μετακίνηση από την υπηρεσία που δουλεύει αν είναι στο Δημόσιο, ενώ υπάρχουν και αυτοί που σκέφτονται ότι είναι μια καλή απασχόληση από το να κάθονται στο σπίτι τους, αφού είναι πλέον συνταξιούχοι.

Κύριοι, εσείς οι παλιοί, που είστε έτοιμοι να μπείτε στη μάχη των εκλογών, κάντε μια δεύτερη σκέψη και αναλογιστείτε μήπως ήρθε η ώρα να μπουν νέοι στο χώρο της αυτοδιοίκησης;
Π.Μπ.