Νέα παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Νέα παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ο Βασίλης Παπαευσταθίου είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, στη θέση της παραιτηθείσας Τόνιας Κουζή, η οποία ήταν η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”. Το νέο δημοτικό σύμβουλο υποδέχτηκαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Πολίτης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην προχθεσινή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη ελέω κορωνοϊού.

“Αποτελεί τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ -κατ’ αρχάς μαζί με τον Γιώργο Λαζαρίδη, που μας ενώνουν κοινοί αγώνες για την καθολική προσβασιμότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη- δίπλα σε κάθε παράταξη, σε κάθε σύμβουλο, γιατί πιστεύω, είτε από ιδεαλισμό είτε από αφέλεια, πείτε το όπως θέλετε, ότι όλοι βρισκόμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το καλό της πόλης, ο καθένας με τη δική του οπτική, τη δική του ηθική και τη δική του παιδεία. Υπό αυτή την έννοια και γνωρίζοντας πόσο βαρύ είναι κάποιος να εκπροσωπεί την πόλη του, πόσο ύψιστη τιμή είναι, θα πορεύομαι από εδώ και πέρα μέχρι τέλους” σημείωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Παπαευσταθίου.

Και πρόσθεσε: “Θα ήθελα να ευχηθώ στην απελθούσα δημοτική σύμβουλο, Τόνια Κουζή, υγεία πάνω απ’ όλα και καλή τύχη σ’ όλους τους μελλοντικούς της στόχους, είτε σε προσωπικό και οικογενειακό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, καλωσόρισε το νέο δημοτικό σύμβουλο, για τον οποίο, όπως είπε, έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία, έχοντας ουσιαστικές αρμοδιότητες για δημοτικά θέματα, όπως για τον τομέα της μεταφοράς και κινητικότητας όσον αφορά στην Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων, τη συμμετοχή του ως μέλος στην φορολογική επιτροπή του Δήμου και τη συμμετοχή του ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Φάρις».

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του και οι πρώτες παρεμβάσεις του έδωσαν άλλον… τόνο στη συνεδρίαση, η οποία δεν ήταν και από τις καλύτερες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Α.Π.