Ανοίγει περαιτέρω το προεκλογικό παιχνίδι ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει περαιτέρω  το προεκλογικό παιχνίδι ο δήμαρχος Καλαμάτας

Η «Δημιουργική Πρωτοβουλία» παρουσίασε τους πρώτους της υποψηφίους

Την ώρα που το «θερμόμετρο» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου στο Δήμο Καλαμάτας βρίσκεται σε… καταστολή, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει ξεκινήσει την εκλογική του πορεία, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους του.

Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, άρχισε να ανακοινώνει και τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας» στις επερχόμενες εκλογές. Έτσι, χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιστορικού Δημαρχείου, παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους.

Ανοίγοντας την εκδήλωση σημείωσε μεταξύ άλλων: «”Η Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας” ανανεώνεται, μεγαλώνει και ενισχύεται. Στο πλαίσιο αυτό, αρχής γενομένης από σήμερα (σ.σ. χθες), σε καθορισμένες μέρες θα παρουσιάζουμε συμπολίτες που αποφάσισαν να συστρατευτούν μαζί μας με σκοπό να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου μας.

Η προσπάθεια κοινή και ο στόχος όλων να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, καλύτερη ποιότητα ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί, άλλωστε, για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο είναι υψηλοί και ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά.

Με χαρά, λοιπόν, καλωσορίζουμε στην παράταξή μας πέντε νέα μέλη, πέντε νέους συνεργάτες, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού μας. Πρόκειται για ενεργούς πολίτες της Καλαμάτας, γυναίκες και άντρες με επαγγελματική, κοινωνική καταξίωση και αναφορά, που ενώνουν δυνάμεις μαζί μας, για να κάνουμε την Καλαμάτα ακόμα καλύτερη. Μια πόλη που αξίζει να ζεις».

Παρουσιάζοντας έναν έναν τους νέους υποψηφίους, σχολίασε τα εξής:

Λαμπροπούλου Κατερίνα: Απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα Αναισθησιολογίας και αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπηρετήσει για πολλά έτη ως ιατρός – επιμελήτρια στο ΓΝ Καλαμάτας, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Μικτή Χειρουργική Κλινική «City Hospital». Είναι ιδρυτικό μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, στην οποίαν έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης. Ενεργό μέλος της Εταιρείας Αλγολογίας και της Πανελλήνιας Αναισθησιολογικής Εταιρείας. Είναι παντρεμένη με τον ιατρό Αποστολόπουλο Κωνσταντίνο, ΩΡΛ, διευθυντή στο ΓΝ Καλαμάτας και μητέρα δύο παιδιών.

Καρνούσκου Ιωάννα: Αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Μεσσηνίας, υπεύθυνη του Φιλοζωικού Ομίλου για την Καλαμάτα και μέλος της 5μελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Καλαμάτας. Η Ιωάννα Καρνούσκου έχει έντονη εθελοντική και κοινωνική δράση για περισσότερα από 15 έτη, έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων ζώων. Δε θα ήταν καθόλου υπερβολή να πω ότι το όνομά της συνδέεται με το Φιλοζωικό της πόλης μας.

Ιάκωβος Περρωτής: Απόφοιτος Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου του Τμήματος Φαρμακευτικής. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Άρι, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Είναι συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Ελπίδα Άριος», ο οποίος στοχεύει στη δημιουργική και πολύπλευρη απασχόληση των παιδιών του τόπου.

Είναι παντρεμένος με την τοπογράφο μηχανικό Κατερίνα Ξενούλη, με την οποία έχουν αποκτήσει τρεις κόρες.

Γεωργία Μουτεβελή – Σμυρλή: Απόφοιτος της Μαιευτικής Σχολής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και μέλος του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου. Δραστηριοποιείται στην πόλη της Καλαμάτας δεκαέξι και πλέον έτη, εργαζόμενη σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά – μαιευτικά ιατρεία της πόλης. Είναι παντρεμένη με τον Θεόδωρο Σμυρλή, αστυνομικό, με τον οποίον έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Η αγάπη της για την πόλη μας την οδήγησε στην απόφασή της να ενώσουμε δυνάμεις για μια Καλαμάτα ακόμη καλύτερη, ακόμη πιο φιλική για τα παιδιά μας.

Αθανάσιος (Νάσος) Μάκιος: Πτυχιούχος Φυσικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια ως διαχειριστής υπολογιστικών συστημάτων σε μεγάλα μηχανογραφικά κέντρα στην Αθήνα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζεται ως περιβαλλοντικός διευθυντής στην οικογενειακή επιχείρηση «ΚΛΗΜΗΣ» με έδρα την Καλαμάτα.

Είναι μέλος της Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και συντονιστής στον άξονα της Κυκλικής Οικονομίας και Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας για την “Αποστολή” της πόλης της Καλαμάτας, στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2030.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τη μαθητική κοινότητα της Καλαμάτας σε θέματα κυκλικής οικονομίας και βιοοικονομίας με εκπαιδευτικές δράσεις μέσω της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη 9 ετών.

Δηλώσεις
Στη συνέχεια κάθε ένας από τους υποψηφίους δήλωσε τα εξής:
Η Κατερίνα Λαμπροπούλου τόνισε ότι, εκτός από την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δημάρχου, ο λόγος που αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές είναι η υποχρέωση που πρέπει να νιώθει κάθε πολίτης απέναντι στην πόλη που ζει. Όραμά της είναι μια Καλαμάτα με αισθητική, πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως και η δημιουργία μιας πόλης φιλικής στον κόσμο της.

Η Ιωάννα Καρνούσκου σημείωσε ότι ο Φιλοζωικός Όμιλος με πολύ αγώνα έχει καταφέρει πολλά στο θέμα περίθαλψης των αδέσποτων ζωών, ενώ ο δήμαρχος έχει δείξει αμέριστη συμπαράσταση στις δράσεις του. Στόχος της να αποκτήσουν οι δημότες την απαραίτητη παιδεία για τη διαχείριση των ζώων.

Η Γεωργία Μουτεβελή τόνισε ότι την ενέπνευσε το ήθος, ο δυναμισμός και το πείσμα του δημάρχου για μια Καλαμάτα καλύτερη. Στόχος της η προσφορά έργου, ώστε η πόλη να ανέβει ακόμα ψηλότερα.

Μεταξύ άλλων ο Νάσος Μάκιος σημείωσε: «Το 1987, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η τότε πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Brutland, στην αναφορά της με τίτλο “Το Κοινό μας Μέλλον”, όρισε τη βιώσιμη ανάπτυξη ως τη συνθήκη που ικανοποιεί τις ανάγκες της παρούσας γενιάς χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες.

Μια ανάπτυξη που παρέχει μακροπρόθεσμα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Με βάση αυτό τον ορισμό θα πορευτώ και θα παράγω έργο, αν εκλεγώ, προκειμένου η πόλη της Καλαμάτας να καταστεί μία βιώσιμη, έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη πόλη. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές».

Τέλος, ο Ιάκωβος Περρωτής είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε ανοδική πορεία και σκοπός του είναι η συστράτευση για ένα καλύτερο μέλλον των επόμενων γενεών.
Α.Π.