Στην Καλαμάτα φτάνουν σήμερα ομογενείς από τη Νέα Υόρκη

Στην Καλαμάτα φτάνουν σήμερα  ομογενείς από τη Νέα Υόρκη

Για τη διεξαγωγή μίνι τουρνουά μπάσκετ αύριο στην «Τέντα» και να ξεναγηθούν στην πόλη

Μια πρωτότυπη δράση διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Αριστομένης» για τη συνένωση των ομογενών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, έπειτα από την αποδοχή της πρόσκλησης που απηύθυνε στους αθλητές της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ “Super League Athletic Academy” να συμπεριλάβουν την Καλαμάτα στην 5η αγωνιστική περιοδεία τους στην Ελλάδα.

Έτσι, λοιπόν, 45 νεαροί αθλητές μπάσκετ, ηλικίας 13 έως 17 ετών, συνοδεία των προπονητών και κηδεμόνων τους, θα βρίσκονται από σήμερα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό μίνι τουρνουά μπάσκετ που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».

Με αφορμή την αλληλεπίδραση της αμερικανικής αποστολής μπάσκετ με τις τοπικές αθλητικές ομάδες, οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους εν λόγω αγώνες, να προπονηθούν και να συμμετάσχουν στο σεμινάριο που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, που αποτελεί αρωγό της δράσης, πρόκειται να βραβεύσει τον πρώην αθλητή του ΠΑΟ, Δημήτρη Διαμαντίδη, και τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων, Βαγγέλη Ζιάγκο. 

Πέραν, όμως, του αθλητικού μέρους, η παραμονή των Μεσσήνιων ομογενών στην πόλη έχει ως στόχο να γνωρίσει στις νεότερες γενιές Ελλήνων της Αμερικής τον τόπο καταγωγής τους, μιας και αρκετοί εξ αυτών την επισκέπτονται για πρώτη φορά. Έτσι, μετά το τέλος του τουρνουά θα ακολουθήσει ξενάγησή τους στην παραλιακή ζώνη, την Υπαπαντή και τους Αγίους Αποστόλους του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 10.00 π.μ. στο γήπεδο της «Τέντας», με ελεύθερη είσοδο για όλους τους ενδιαφερομένους.

Στόχος των διοργανωτών είναι η δράση να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, αποτελώντας «γέφυρα» ανάμεσα στη Μεσσηνία και τη Νέα Υόρκη.

Χρ.Μ.