Ο αθλητισμός στην υπηρεσία της φιλοζωίας…

Ο αθλητισμός στην υπηρεσία της φιλοζωίας…

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού οι διοργανωτές του φιλικού τουρνουά ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα (έναρξη 4 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο) με σκοπό την ενίσχυση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του ΜΓΣ, Σταύρος Χριστόπουλος, δεν υπάρχει εισιτήριο για τους αγώνες, αλλά ήδη τα γραφεία των «πρασίνων» στην οδό Μαυρομιχάλη (εντός του γηπέδου) είναι καθημερινά ανοικτά 5-7.30 μ.μ. για τη συγκέντρωση τροφών για τα αδέσποτα ζώα που φροντίζει ο ΦΟΚ (ξηρά τροφή για σκύλους κυρίως, αλλά και για γάτες, κονσέρβες, ζυμαρικά και ρύζι).

Κάλεσε, δε, όλο τον κόσμο να συνδράμει μέχρι και την ημέρα του αγώνα «για να βοηθήσουμε στο μεγάλο και δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόθεση για ετήσια καθιέρωση του τουρνουά αφιερωμένου στον ΦΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση και είναι, οι ομάδες παλαιμάχων του Μεσσηνιακού και του ΠΣ Η Καλαμάτα και οι ομάδες εργαζομένων του Δήμου Καλαμάτας και των δημοσιογράφων-εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Εκ μέρους του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, η αντιπρόεδρος, Γιάννα Καρνούσκου, ανέφερε ότι ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα αυτή η πρωτοβουλία και ευχαρίστησε διοργανωτές και συμμετέχοντες για την ευαισθησία και τη βοήθεια προς τις αδέσποτες ψυχές που ζουν στο δρόμο. «Σας περιμένουμε όλους να είστε κοντά μας και να είστε πάντα δίπλα στα ζώα, τους αξίζει ο σεβασμός και η αγάπη μας», κατέληξε.

Ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του ΠΣ Η Καλαμάτα ήταν, είναι και θα είναι πάντα «παρών» σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ανέφερε ο Γιώργος Κορομηλάς.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάπης, από την άλλη πλευρά του πάνελ αυτή τη φορά, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Μεσσηνιακού για την τιμητική πρόσκληση, που γίνεται αφορμή για να συσταθεί για πρώτη φορά η ποδοσφαιρική ομάδα των τοπικών ΜΜΕ, με φιλοδοξία να συμμετάσχει και στο μέλλον σε ανάλογες πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο, όπως τώρα για την ενίσχυση του ΦΟΚ, ο οποίος επιτελεί «σπουδαίο έργο, με μεγάλη προσφορά και φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας».

Τέλος, με τη διπλή ιδιότητα του εκπροσώπου του Δήμου Καλαμάτας και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ο Γιώργος Φάβας, τόνισε ότι, με το συντονισμό και του Τζίμη Αναστασόπουλου, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για την ομάδα εργαζομένων του Δήμου και για την εκδήλωση. Μέσα από το τουρνουά εκτός από την άμεση βοήθεια προς το ΦΟΚ και το απαιτητικό έργο του, δίνεται το μήνυμα του δικαιώματος των ζώων για φροντίδα και ευζωία και η καλλιέργειας της σωστής φιλοζωικής νοοτροπίας.

Ραντεβού, λοιπόν, τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για το τουρνουά ποδοσφαίρου, αφιερωμένο στο έργο του Φιλοζωικού, με …γεμάτα χέρια με τροφές για τα αδεσποτάκια της περιοχής μας.
Χ.Ε.