Νυχτερινός την Τετάρτη ο 1ος ημιτελικός των πλέι οφ του Απόλλωνα με τις Αμαζόνες

Νυχτερινός την Τετάρτη ο 1ος ημιτελικός των πλέι οφ του Απόλλωνα με τις Αμαζόνες

Το γεγονός ότι δύο αγώνες πλέι οφ της Pre League βόλεϊ συμπίπτουν στο Κλειστό της Παραλίας την Τετάρτη του Πάσχα δεν οδήγησε την ΕΟΠΕ σε αλλαγή προγράμματος, αλλά η αναμέτρηση των γυναικών, ανάμεσα στον Απόλλωνα και τις Αμαζόνες θα γίνει νυχτερινή.

Θα ακολουθήσει μετά τον τελικό των ανδρών, στις 8.30 μ.μ. με τα κορίτσια του Μπάμπη Μυτσκίδη να έχουν στόχο την εξαργύρωση του πλεονεκτήματος της έδρας και το 1-0 στις νίκες (η πρόκριση στον τελικό που θα κρίνει την άνοδο στην Α1 θα κριθεί στις 2 νίκες).

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν αγώνα-γιορτή, καθώς οι «μελανόλευκες» έχουν σταθεροποιηθεί σε κορυφαίο επίπεδο, απολαμβάνουν και προσφέρουν υψηλής ποιότητας βόλεϊ.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και των άγιων ημερών που διανύουμε, η διοίκηση της καλαματιανής ομάδας αποφάσισε η είσοδος να είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, με την προτροπή αυτοί να συνεισφέρουν στην οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καλαμάτας.

«Ένα επαρχιακό σωματείο σαν το δικό μας, παρ’ όλο που έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ πιο απαιτητικό οικονομικά και δύσκολο πρωτάθλημα λόγω του μεγάλου όγκου των μετακινήσεων, δε ξεχνά ποτέ το κοινωνικό του πρόσωπο! Προέρχεται από την κοινωνία και προσφέρει πίσω σε αυτή στο βαθμό που μπορεί.

Έτσι λοιπόν για τον πρώτο αγώνα πλέι οφ η διοίκηση μας αποφάσισε αντί αντιτίμου να υπάρχει ένα κουτί ενίσχυσης του δημοτικού παντοπωλείο της πόλης μας που βοηθά ήδη 167 ευάλωτες οικογένειες.

Μαζί μπορούμε Περισσότερα. Όλοι στο κλειστό την Τετάρτη 19 Απρίλη .

Και οι 2 ομάδες της πόλης μας έχουν ανάγκη το παλμό και τη στήριξη του κόσμου! Πάμε Μαζί!» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ
1ος αγώνας

Τετάρτη 19/4, 8.30 μ.μ. στο Κλειστό Παραλίας

Απόλλων Καλαμάτας-Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας

2ος αγώνας

Σάββατο 22/4, 6 μ.μ. στο Κλειστό «Στ. Καλαϊτζής»

3ος αγώνας (αν χρειαστεί)

Αμαζόνες-Απόλλων

Τετάρτη 26/4, 7 μ.μ. στο Κλειστό Παραλίας
(το άλλο ζευγάρι είναι Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων – Α.Ο.Φ. Πορφύρας).

Η κανονική περίοδος στην Pre League γυναικών ολοκληρώθηκε προχθές με τον Απολλώνιο να κατακτά το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κερατσινίου κατέλαβε την 1η θέση και μαζί την απευθείας άνοδο στην Volley League γυναικών. Οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, ο Απόλλωνας Καλαμάτας, οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας και ο Πορφύρας είναι οι 4 ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ ανόδου για το δεύτερο εισιτήριο στην μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ.

Η πρόκριση στους τελικούς ανόδου θα κριθεί στις δύο νίκες, με τα Πεύκα και τον Απόλλωνα Καλαμάτας να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. τη μάχη της παραμονής, η Χ.Α.Ν.Θ. που κατέλαβε την 13η θέση υποβιβάζεται απευθείας στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ελπίδα Αμπελοκήπων, Φ.Ο. Βριλησσίων, Αίας Ευόσμου και Μακεδόνες Αξιού θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Τα ζευγάρια των πλέι άουτ
Α.Σ. Ελπίς – Α.Σ. Μακεδόνες

Φ.Ο. Βριλησσίων – Α.Π.Σ. Αίας

Η παραμονή θα κριθεί στις δύο νίκες. Ελπίδα Αμπελοκήπων και Φ.Ο. Βριλησσίων που κατέλαβαν την 9η και 10η θέση αντίστοιχα στην κανονική περίοδο θα έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι δύο ηττημένοι θα υποβιβαστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Αμαζόνες-Ελπίς               3-1

ΦΟ Βριλησσίων-ΧΑΝΘ    3-0

Ακαδ. Πρωταθλ. Πεύκων-ΑΣΠ Κόρινθος       3-0

Απόλλων Καλαμάτας-Αίαντας Ευόσμου    3-1

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση-Πανιώνιος  3-2

Μακεδόνες-Απολλώνιος  1-3

Η τελική βαθμολογία
1.Απολλώνιος   66

2.Ακ. Πρωτ. Πεύκων       66

3.Απόλλων Καλαμάτας     55

4.Αμαζόνες      53

5.Πορφύρας     39

6.ΑΣΠ Κόρινθος     36

7.Πανιώνιος    36

8.ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση  33

9.ΑΣ Ελπίς      32

10.ΦΟ Βριλισσίων     23

11.ΑΠΣ Αίας    12

12.ΑΣ Μακεδόνες    9

13.ΧΑΝΘ 8