Βλάσης αντί για Νίκα λέει και η «Καθημερινή»

Βλάσης αντί για Νίκα λέει και η «Καθημερινή»

Μία μακροσκελή πολιτική ανάλυση για το «Πώς ενώθηκε ξανά το τρίγωνο της Ν.Δ.» φιλοξένησε αυτές τις μέρες η «Καθημερινή», παρουσιάζοντας το παρασκήνιο της τήξης των πάγων μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, που συντάσσονται εν όψει εκλογών.

Η προεκλογική συγκέντρωση της Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά στις 17 Μαΐου, είναι θέμα που «παίζει δυνατά» αυτές τις μέρες πανελλαδικά στις πολιτικές ειδήσεις. Το ίδιο και στη συγκεκριμένη ανάλυση στην «Καθημερινή». Όπως, επίσης, ότι η Ν.Δ. δε βλέπει πια ως υποψήφιό της τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ειδικότερα σε ένα σημείο της ανάλυσης αναφέρονται τα εξής:  «Παρ’ όλα αυτά ο Σαμαράς δεν έμεινε όμηρος της δυσαρέσκειάς του. Ο Μητσοτάκης τού τηλεφώνησε και αυτός απάντησε αμέσως “ναι” στην πρόταση για το Ζάππειο. Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό οι δυο τους συζητούν πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. στην Καλαμάτα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, για την οποία θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση σε όλη την Πελοπόννησο και στην οποία θα μιλήσει ο Σαμαράς. Ένα άλλο ζήτημα είναι η απόφαση να υποστηρίξει η Ν.Δ. τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκαταλείποντας τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος κατηγορείται ότι “συρίζισε”, επειδή υιοθέτησε κάποιες θέσεις της αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια».

Και βέβαια, όλα αυτά έχουν αναφερθεί αρκετές φορές σε ρεπορτάζ του «Θάρρους», αλλά επιβεβαιώνονται και από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Β.Β.