Ανδρουλάκης και Βαρουφάκης σήμερα στην Καλαμάτα – Στην Τρίπολη χθες ο Τσίπρας

Ανδρουλάκης και Βαρουφάκης σήμερα στην Καλαμάτα – Στην Τρίπολη χθες ο Τσίπρας

Η κλεψύδρα των εκλογών μειώνεται, οι τόνοι ανεβαίνουν

Όσο μειώνεται η άμμος στην κλεψύδρα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, τόσο θα μεγαλώνουν οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων, αλλά και οι επισκέψεις τους στην περιφέρεια της χώρας.

Χθες βρέθηκε στην Τρίπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, απ’ όπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. Ειδικότερα, περιόδευσε και συνομίλησε με πολίτες, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι «η χειρότερη δεξιά που έχουμε δει από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το λέει αυτό «όχι μόνο γιατί λεηλάτησε τη μεσαία τάξη, παρ’ όσα της υποσχέθηκε, για να στηρίξει κάποιους λίγους ισχυρούς», αλλά και «για τις αθλιότητες που έχει κάνει με τα θέματα δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, με τις παρακολουθήσεις, τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, με τις αθλιότητες που έκανε όλες αυτές τις μέρες με το πρόσχημα του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη».

Σήμερα στο επίκεντρο είναι η Καλαμάτα, όπου θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώτος εξαπέλυσε προχθές βολές κατά Μητσοτάκη, Τσίπρα και Βαρουφάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις επερχόμενες εκλογές.

«Δεν μπορώ να δεχθώ το παιχνίδι που παίζει η Ν.Δ., να λέει ότι εγώ και το ΠΑΣΟΚ, που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, θα συγκυβερνήσουμε με τον Βαρουφάκη. Είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Βαρουφάκης με τον Μητσοτάκη παρά εγώ» τόνισε.

«Ακούω κάποιους νεογενίτσαρους της Ν.Δ. να λένε ότι η Ν.Δ. ήταν πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Πότε ήταν; Όταν χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009;» αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι, «αν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους μέχρι τέλους, ας υπογράψουν προγαμιαίο συμβόλαιο να συγκυβερνήσουν και, όποιος είναι πρώτος, να τον κάνουν πρωθυπουργό. Τα δύο αυτά πρόσωπα (σ.σ. Μητσοτάκης – Τσίπρας) κρίθηκαν».

Τέλος, στο επίμαχο θέμα των συνεργασιών ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει τη θέση για καταψήφιση όποιας κυβέρνησης προκύψει μετά τις εκλογές, “αποκλείοντας την ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής”.
Α.Π.