Ολοκληρώνεται το νέο πάρκινγκ έναντι του Δημοτικού Σταδίου

Ολοκληρώνεται το νέο πάρκινγκ  έναντι του Δημοτικού Σταδίου

«Ανάσα» για την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες που σχετίζονται με την αναβάθμιση του δημοτικού χώρου έναντι του Δημοτικού Σταδίου της Καλαμάτας, και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο χώρο στάθμευσης. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών και των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, ο δημοτικός κοινόχρηστος χώρος έχει έκταση 2.500 μ2 και η δυναμικότητά του ξεπερνά τις 80 θέσεις στάθμευσης. Πρόκειται για ένα χώρο που διαθέτει αυτόνομο φωτισμό, δίκτυα και πεζοδρόμια, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες με την τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ.) εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Παράλληλα, όπως είναι φυσικό, η περιοχή αναβαθμίστηκε και αισθητικά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Σταδίου, έχει ως εξής: “Τελευταίες «πινελιές» στην περιοχή του Σταδίου στην Παραλία Καλαμάτας, καθώς ήδη έχει τοποθετηθεί το σύνολο των αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων LED στον αναβαθμισμένο αισθητικά και λειτουργικά κοινόχρηστο χώρο που εξυπηρετεί ανάγκες στάθμευσης. Είχαν προηγηθεί εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, κατασκευή δικτύων, πεζοδρομίων, φυτεύσεις κ.ά. 

Επίσης, συνεργεία του Δήμου έχουν ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου, οριοθετήθηκαν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και μοτοποδηλάτων, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πεζοδρομίου και απομένει η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα παραδόθηκε προς χρήση και το δημοτικό πάρκινγκ, που βρίσκεται επί της οδού Ναυαρίνου, πλησίον της οδού Καρακούση, όπου και εκεί η αναβάθμιση του χώρου ήταν εντυπωσιακή.

Πλέον, για το ζήτημα της στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Καλαμάτα, το επόμενο βήμα σχετίζεται με τις παρεμβάσεις σε χώρο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία της Ανάστασης στην οδό Ναυαρίνου”.