Απαλλαγή Καλαμάτας από αμίαντο με παράπονα για την πολύωρη διακοπή

Απαλλαγή Καλαμάτας από αμίαντο με παράπονα για την πολύωρη διακοπή

Συνδέθηκε το νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (β’ φάση) στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας. Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΚ, εγκαταστάθηκαν 6 κεντρικές βάνες απομόνωσης νερού και έγινε σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης, αντικαθιστώντας τους παλαιούς και φθαρμένους αγωγούς και απαλλάσσοντας το δίκτυο ύδρευσης της Καλαμάτας από αμιαντοσωλήνες. Ασφαλώς και πρόκειται για μια σημαντική και αναγκαία παρέμβαση, προκειμένου η επιχείρηση να προσφέρει ασφαλές και ποιοτικό νερό στους δημότες.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εργάστηκαν από την περασμένη νύχτα ώστε να γίνουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο οι εργασίες που απαιτούνταν. Για να γίνει η αντικατάσταση διακόπηκε η παροχή νερού από τη δεξαμενή του Κάστρου, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός υδροδότησης κι άλλες περιοχές από αυτές που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Επισημαίνουμε και πάλι, ότι τα οφέλη από το νέο δίκτυο υδροδότησης είναι σημαντικά, γιατί πλέον εξασφαλίζονται για τους δημότες και επισκέπτες της Καλαμάτας ποιοτικότερο νερό και λιγότερες βλάβες στο δίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, η παραπάνω παρέμβαση προκάλεσε και πολλές αντιδράσεις στους πολίτες. Κι αυτό, γιατί η διακοπή νερού είχε μεγαλύτερη διάρκεια από την προγραμματισμένη, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επίσης, “αιφνιδίασε” την πόλη, καθώς ναι μεν υπήρχε ανακοίνωση για διακοπή υδροδότησης, αλλά όχι για τόσο μεγάλο εύρος περιοχών.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ έκανε λόγο για διακοπή στις παρακάτω περιοχές από το βράδυ της Πέμπτης έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής:  “Νότια της οδού Καλλιπάτειρας, από το γήπεδο του Μεσσηνιακού έως την περιμετρική οδό Καλαμάτας και στη συνέχεια, νότια από την περιμετρική οδό έως την απόληξη της οδού Λακωνικής.

Νότια της οδού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην περιοχή του κοιμητηρίου Καλαμάτας μεταξύ της πλατείας Υπαπαντής και του γηπέδου του Μεσσηνιακού. Νότια της οδού Τζάνε και της οδού Λαιίκων (έως το 13ο Δημοτικό Σχολείο). Νότια της περιοχής που ορίζεται από το 6ο Δημοτικό Σχολείο έως το 14ο Δημοτικό Σχολείο και τις εργατικές κατοικίες βόρεια του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. Στην περιοχή της Νέας Εισόδου και στην περιοχή Ακοβίτικα».

Τελικά, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν περίπου στις 3.00 μετά το μεσημέρι, με τη δημοτική επιχείρηση να ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία.
Α.Π.