Πιπίνα Κουμάντου: «Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για δημιουργία βιβλιοθήκης και στο Δήμο Πύλου- Νέστορος»

Πιπίνα Κουμάντου: «Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για δημιουργία βιβλιοθήκης και στο Δήμο Πύλου- Νέστορος»

«Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται». Με τη φράση αυτή του Κικέρωνα χαιρέτισε την επίσημη έναρξη του Παραρτήματος Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΙΚ και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος Πιπίνα Κουμάντου.

Η κα Κουμάντου χαρακτήρισε την ημέρα αυτή σημαντική για την Τριφυλία, αλλά και για την ίδια προσωπικά, καθώς στόχος της είναι η δημιουργία βιβλιοθηκών σε κάθε Δήμο της Μεσσηνίας και ήδη το όραμά της αυτό άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με τη λειτουργία του παραρτήματος Τριφυλίας. Ανακοίνωσε, δε, πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη δημιουργία παραρτήματος και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

«Για τη Μεσσηνία, η δημιουργία και η έναρξη λειτουργίας μιας δημόσιας βιβλιοθήκης, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τις δυνατότητές της, αποτελεί ένα γεγονός ξεχωριστής σημασίας, που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Όχι μόνο γιατί θα αποτελέσει ένα σύγχρονο και τεχνολογικά ανεπτυγμένο χώρο, δημιουργικής και εποικοδομητικής απασχόλησης για τους μαθητές της Τριφυλίας (και όχι μόνο, όπως φαίνεται από τις λίγες ημέρες λειτουργίας της, αφού την έχουν επισκεφτεί σχολεία και από το γειτονικό νομό Ηλείας), αλλά και διότι η ίδρυσή της αποτελεί από μόνη της το αποτέλεσμα μιας πράξης αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα σε ένα δημόσιο και έναν ιδιωτικό φορέα. Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας του ΥΠΑΙΘ και το Μορφωτικό Σύλλογο “Ο Πυρσός”», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Κουμάντου.