Ο Παναγιώτης Νίκας διέψευσε τον εαυτό του και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Ο Παναγιώτης Νίκας διέψευσε τον εαυτό του και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις (;)

Η μόνη έκπληξη κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας στην Καλαμάτα ήταν η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη συγκεκριμένη θέση.

Απόφαση που χρονικά ήταν ανορθόδοξη, με τον κ. Νίκα να διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό. Κι αυτό, γιατί η απάντηση που έδινε όταν του ετίθετο το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος, ήταν ότι θα κρινόταν από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, καθώς, όπως υποστήριζε, αυτές θα διαμόρφωναν και τις αυτοδιοικητικές.

Τελικά, ο κ. Νίκας έκανε στροφή 180 μοιρών και αποφάσισε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πριν από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δε θέλει να κατηγορηθεί ότι περίμενε το αποτέλεσμα για να κάνει γνωστές τις προθέσεις του. 

Ειδικότερα, όταν ο κ. Νίκας ψήφισε, κι αφού ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχτεί ερωτήσεις, δήλωσε ότι ο προεκλογικός αγώνας ήταν ήρεμος, με την ένταση σε κεντρικό επίπεδο να μην περνά στη βάση, κάτι που χαρακτήρισε ως εξόχως θετικό.

Έπειτα μίλησε για την εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποστηρίζοντας ότι διεξαγόταν χωρίς προβλήματα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολιτικό του μέλλον, σημειώνοντας επί λέξει: «Εγώ, όπως ξέρετε, είμαι αυτοδιοικητικός, σε όλη μου την αυτοδιοικητική και πολιτική πορεία έχω συγκεκριμένη ιδεολογική άποψη, από την οποία δεν έχω αποστεί ποτέ και αυτό είναι γνωστό σε όλους, έχω υπηρετήσει τρεις θητείες ως δήμαρχος Καλαμάτας, τώρα είμαι περιφερειάρχης και αποφάσισα, σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου, να εκτεθώ και στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου, περίπου 150 μέρες από τώρα. Έχουμε οργανωθεί σχετικά και με έναν κόσμο τον οποίον θα παρουσιάσουμε όταν έρθει ο κατάλληλος χώρος, όμως επισημαίνω ότι έχουμε 150 μέρες μέχρι εκείνες τις εκλογές.
Εν αναμονή του βραδινού αποτελέσματος, το οποίο θα κρίνει, σας το έχω πει πολλές φορές, και την πορεία των αυτοδιοικητικών πραγμάτων, ο καθένας έχει την ιδιεολογία του και εμείς, αλλά προσέξτε, εμείς οι αυτοδιοικητικοί ως εκ της θέσεώς μας και του θεσμού που υπηρετούμε, πρέπει να έχουμε ευρύτερες αναφορές και προς άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και αυτό κάνουμε, έχουμε ιδεολογία αλλά υπάρχει και η αυτοδιοίκηση, αυτός ο τεράστιος θεσμός με τη δική του πορεία και αυτόν το θεσμό υπηρετούσε πρωταρχικά».

Κι ενώ, όπως γράψαμε, ο κ. Νίκας είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα δεχθεί ερωτήσεις, σε ερώτηση που του έγινε για ποιον λόγο επέλεξε την ημέρα των εθνικών εκλογών να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, απάντησε ξανά ότι δε θέλει να απαντήσει σε ερωτήσεις, αλλά επειδή ρωτήθηκε, είπε ότι επέλεξε τη μέρα των εκλογών για να μην κατηγορηθεί για κανενός είδους πολιτική ιδιοτέλεια. Ότι, δηλαδή, περίμενε τα αποτελέσματα για να εκφραστεί έπειτα από αυτά.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν μπλέχθηκε καθόλου στην προεκλογική περίοδο, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει και η δήλωση του πρωθυπουργού ότι όλοι οι ενεργεία περιφερειάρχες δικαιούνται να είναι υποψήφιοι, και σε αυτή τη γραμμή κινείται και ο ίδιος.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση