Αγρότες Τριφυλίας: «Έλλειψη λογικής και επιθετική ρητορεία Λεβεντάκη»

Αγρότες Τριφυλίας: «Έλλειψη λογικής και επιθετική ρητορεία Λεβεντάκη»

Απάντηση Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών

«Η έλλειψη λογικής και η επιθετική ρητορεία του κ. Λεβεντάκη δημιουργούν για άλλη μια φορά μούδιασμα, αυτή τη φορά στους αγρότες της περιοχής», τονίζεται εισαγωγικά σε απάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών στην καταγγελτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας για αγροτικά απόβλητα.

Στην ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων προστίθεται: «Αυτή τη φορά η αφορμή για να επιτεθεί (σ.σ. ο κ. Λεβεντάκης) στον αγροτικό κόσμο και στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής ήταν τα νάιλον που βρέθηκαν σε κάποιον κάδο, πιθανόν από κάποια καλλιέργεια σε κήπο λίγων τετραγωνικών μέτρων. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που αυτή η Δημοτική Αρχή, χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια από κήπους σπιτιών, προσπαθεί να ρίξει ευθύνες σε όλο τον αγροτικό κόσμο. Να ενημερώσουμε, λοιπόν, τον κύριο δήμαρχο πως οι υπαίθριες καλλιέργειες της άνοιξης που απαιτούν κάλυψη με αντιπαγετικό πλαστικό, όπως αυτό στις φωτογραφίες που ανέβασε, είναι κάποιες εκατοντάδες στρέμματα στην περιοχή μας. Εάν οι αγρότες τα πέταγαν ανεύθυνα όπως μας κατηγορείτε, θα γέμιζαν όλα τα γήπεδα και τις πλατείες της Τριφυλίας, όχι έναν κάδο σε κάποιον δρόμο. Να τον ενημερώσουμε, επίσης, πως σχεδόν όλοι οι αγρότες που επιχειρούν με τις ανοιξιάτικες φυτεύσεις έχουν ήδη παραδώσει τα υλικά τους προς ανακύκλωση σε ιδιωτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Να θυμίσουμε, επίσης, στον κύριο δήμαρχο πως το 2020, που είχαν γίνει προσπάθειες από τους Αγροτικούς Συλλόγους, έτσι ώστε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή να σχηματιστούν πράσινοι χώροι για τη συγκέντρωση πλαστικών και φυτικών υπολειμμάτων καλλιεργειών, το ξέχασε την επόμενη κιόλας μέρα. Οι χώροι αυτοί συγκέντρωσης θα έδιναν λύση και στο θέμα των οικιακών κήπων, που κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έχει σπίτι του, είτε είναι επαγγελματίας παραγωγός είτε όχι. Ζητάμε, λοιπόν, από το δήμαρχο την επόμενη φορά που θα θέλει να φορτώσει κάποιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο, να κοιτάξει πρώτα τις ευθύνες του. Το να κατηγορεί έναν κλάδο που διαφημίζει την περιοχή σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη με τα προϊόντα που παράγει είναι επικίνδυνα ανεύθυνο».