Κλιμάκωση αντιδράσεων αν συνεχίσει το λιμάνι της Καλαμάτας να αντιμετωπίζεται ως άτυπο «hot spot»

Κλιμάκωση αντιδράσεων αν συνεχίσει το λιμάνι της Καλαμάτας να αντιμετωπίζεται ως άτυπο «hot spot»

Έντονη αντίδραση από την Ένωση Λιμενικών Νοτίου Πελοποννήσου
Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, μετά και τη συνάντησή της με το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, για το θέμα της συχνής μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Η Ένωση θέτει ζητήματα προσωπικού του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, ενώ διευκρινίζει ότι θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της αν συνεχίσει να αντιμετωπίζεται το Λιμάνι της Καλαμάτας ως άτυπο «hot spot».
 
Αγανάκτηση
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συστηματική άδικη αντιμετώπιση των μελών της και εκφράζει την αγανάκτησή της.
Με έμφαση τονίζει ότι το λιμάνι της Καλαμάτας έχει αναδειχθεί σε άτυπο «hot spot», και έχει γίνει λιμένας υποδοχής παράτυπων μεταναστών σχεδόν για όλη την Πελοπόννησο, αφού, όπως υπογραμμίζεται, οι ιθύνοντες του Λιμενικού αποκλείουν όλα τα άλλα πλησιέστερα λιμάνια.
Αναφερόμενη στα ζητήματα προσωπικού, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της:
«Η πρακτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται σημαντικά τα στελέχη, αφού παράλληλα έχει αποδυναμωθεί η δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας με μείον 9 στελέχη αποσπασμένα προς ενίσχυση των υπηρεσιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Δυστυχώς, η μέριμνα της Υπηρεσίας για το Νομό Μεσσηνίας είναι πλημμελής, αφού αντιμετωπιζόμαστε σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ήδη, στο Λιμεναρχείο Πύλου στέλεχος έχει ένα χρόνο και πλέον μετάθεση, η οποία δεν εκτελείται λόγω μη πρόνοιας αντικαταστάτη».
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις προκειμένου να προφυλαχτούν τα μέλη της, ενώ θα ενώσει την φωνή της και με τους τοπικούς φορείς, καθώς οι εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας για φιλοξενία παράτυπων μεταναστών είναι ανεπαρκείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη