Έκανε τη διαφορά και στη SIAL PARIS 2018 η «Μυθική Πελοπόννησος»

Έκανε τη διαφορά  και στη SIAL PARIS 2018 η «Μυθική Πελοπόννησος»

Συνεχίζοντας την εξωστρεφή της πολιτική, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. Πελοπόννησος ΑΕ, έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικά το «παρών», αλλά και τη δυνατότητα στους Πελοποννήσιους παραγωγούς και επιχειρηματίες να προβάλουν τα προϊόντα τους στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι και σημείο συνάντησης των κορυφαίων εμπορικών ηγετών στους τομείς τροφίμων και ποτών, την έκθεση «SIAL PARIS 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από 21 έως 25 Οκτωβρίου.
Η έκθεση αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια στο σύγχρονο και πολυλειτουργικό εκθεσιακό χώρο Parc des Expositions στο Παρίσι και σε αυτήν παρουσιάζονται τα πάσης φύσεως προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, από την παραγωγή, την επεξεργασία, τη μεταποίηση, τη συσκευασία, την προβολή, τη διακίνηση, το εμπόριο, μέχρι και την κατανάλωση. Εκατό ελληνικές επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην έκθεση, είτε μέσω των Περιφερειών με τις οποίες συμμετείχαν είτε μεμονωμένα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξένησε δεκαέξι πελοποννησιακές επιχειρήσεις, των οποίων οι εκπρόσωποι είχαν στη διάθεσή τους οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβολής και, φυσικά, δυνατότητα παρουσίασης των προϊόντων, δοκιμής και γευσιγνωσίας. Μάλιστα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο taste area, την πρώτη ημέρα της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μαγειρικής και γευσιγνωσίας πελοποννησιακών προϊόντων από το βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη.
Για την υποστήριξη του περιπτέρου της Πελοποννήσου και των επιχειρηματιών που συμμετείχαν, παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχηςΑθανάσιος Γκίκας και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού –Τουρισμού, Μαντώ Μπελεγρή, οι οποίοι συνομίλησαν με όλους τους εκθέτες, αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες και κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα.
Παράλληλα, οι παραγωγοί και επιχειρηματίες που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε μια έκθεση τέτοιου επιπέδου και διαστάσεων, να γνωρίσουν νέες αγορές, να κάνουν νέες ή να ανανεώσουν συμφωνίες και να ενημερωθούν για τους καθημερινά εξελισσόμενους κανόνες της αγοράς και της ζήτησης.
To δε περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Παρίσι, Αγλαΐα Μπαλτά και η σύμβουλος ΟΕΥ Α’ στο Παρίσι, Ευφροσύνη Μητά.  
Σημαντική ήταν και η επίσκεψη της προέδρου και μελών της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι, Σέτας Θεωδορίδη. Οι εκπρόσωποι της ομογένειας ζήτησαν και ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για τις δυνατότητες της Πελοποννήσου στον τουριστικό και παραγωγικό τομέα, για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας και την παραγωγική της δύναμη σε επώνυμα και μοναδικά προϊόντα, όπως το λάδι, οι ελιές, τα κρασιά, τις σταφίδες, τα εσπεριδοειδή, τα τυριά και τα γαλακτοκομικά γενικά, το μέλι, τα αρωματικά φυτά και ακόμα τα ρόδια και τα σύκα, που αποτελούν επιλογές πολυτελείας για τους Γάλλους. Επισήμαναν δε ότι οι Γάλλοι επιθυμούν ποιοτικά και καθαρά προϊόντα, ενώ επιπλέον ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων στην Πελοπόννησο, έργο σημαία για την Περιφέρεια. Επισήμαναν ακόμα το φιλελληνισμό των Γάλλων και την προτίμησή τους στην Πελοπόννησο, που αποτελεί σταθερό προορισμό για τους Γάλλους επισκέπτες.