Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα: Μέσω των προτάσεών του το ΠΑΣΟΚ να γίνει η δύναμη που θα αλλάξει τη χώρα

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα: Μέσω των προτάσεών του το ΠΑΣΟΚ να γίνει η δύναμη που θα αλλάξει τη χώρα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε, σήμερα, κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο προσυνεδριακής δράσης που πραγματοποιεί στο νομό με φόντο τη συνδιάσκεψη που θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουνίου στην Τρίπολη, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη σημερινή περιοδεία που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα συμμετείχαν ο Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Μήλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και η Όλγα Μαρκογιαννάκη, αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Οι τομείς στους οποίους δόθηκε έμφαση στην περιοδεία ήταν αυτοί της πολιτικής προστασίας, της υγείας, της εργασίας και της αγροτικής ανάπτυξης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία της ΟΑΚ Μεσσηνίας, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στην Ένωση Μεσσηνίας, ενώ πραγματοποίησαν και συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Κάνοντας λόγο για τη σημερινή περιοδεία, ο Ανδρέας Πουλάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Από τη σημερινή ημέρα διαπιστώνουμε ότι ο νομός πλέον φθίνει καθημερινά». Συνεχίζοντας το σύντομο απολογισμό του, και θέλοντας να δώσει το στίγμα της περιοδείας στα υπόλοιπα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο καφέ Bistroteca της κεντρικής πλατείας, ο κ. Πουλάς σημείωσε ότι τα προβλήματα από τα οποία μαστίζεται η Μεσσηνία έχουν να κάνουν με το μαρασμό του πρωτογενούς τομέα, τις βασικές ελλείψεις στην υγεία, αλλά και το δημογραφικό που ολοένα και αυξάνεται.

Παράλληλα, θέλοντας να εκφράσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, ο βουλευτής Αργολίδας σημείωσε ότι στόχος του επόμενου διαστήματος είναι να παρουσιαστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος με ιδιαίτερη έμφαση ήταν ότι «Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει, ωστόσο φαίνεται ότι επικοινωνιακά δεν περνάει στον κόσμο».  

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Πουλάς ανέφερε ότι οι πανελλαδικές περιοδείες έχουν στόχο να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του κόσμου, έτσι ώστε «μέσω των προτάσεών του για την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ να είναι η δύναμη που θα αλλάξει τη χώρα».

Η πρόταση Προανακριτικής για τα Τέμπη

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από την πρόταση της Προανακριτικής που κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες για τα Τέμπη, έπειτα από το κάλεσμα του προέδρου της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, για απόσυρση της παραπάνω πρότασης, ο κ. Πουλάς αρκέστηκε να απαντήσει ότι «Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας, η οποία στηρίζεται στο άρθρο 291 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με βάση τον οποίο μιλάμε για κακούργημα, και αυτή την υπόθεση θα την στηρίξουμε μέχρι τέλους. Όσοι θέλουν μπορούν  να συμπορευτούν μαζί μας –τα υπόλοιπα προβλήματα ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, και όχι στο ΠΑΣΟΚ».

Χρ.Μ.