Σε επίσημη ενημέρωση προς όλα τα σωματεία και τους εν ενεργεία ή υποψηφίους προπονητές της περιοχής μας, αναφορικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον κανονισμό προπονητών της ΕΠΟ, καθώς και από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Μεσσηνίας για την αγωνιστική περίοδο 2025 – 2026, προχώρησε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα:
– Υποχρεωτική είναι η παρουσία διπλωματούχου προπονητή σε κάθε ομάδα που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ.
– Για την Α΄ Τοπική κατηγορία απαιτείται τουλάχιστον δίπλωμα UEFA B΄.
– Για τις λοιπές κατηγορίες, ελάχιστη προϋπόθεση αποτελεί το δίπλωμα UEFA C.
Οι προπονητές οφείλουν επιπλέον:
– Να διαθέτουν ενεργή ταυτότητα τριετίας, δηλαδή πιστοποίηση σε ισχύ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).
– Να κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή, εγκεκριμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.).
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας καλεί όλα τα σωματεία να μεριμνήσουν εγκαίρως για την πλήρη συμμόρφωση με τις παραπάνω διατάξεις, προκειμένου ν’ αποφευχθούν διοικητικά προβλήματα, αγωνιστικές κυρώσεις ή εμπόδια στη συμμετοχή των ομάδων στα νέα πρωταθλήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.